Noord-Korea ziet nieuwe Amerikaanse sancties als 'oorlogsdaad'

25/02/18 om 11:25 - Bijgewerkt om 13:45

Bron: Belga

Volgens president Donald Trump gaat het om de zwaarste sancties ooit tegen het Noord-Koreaanse regime.

Noord-Korea ziet nieuwe Amerikaanse sancties als 'oorlogsdaad'

Kim Jong-un © Reuters

Noord-Korea heeft zondag de nieuwste sancties opgelegd door de VS bestempeld als een 'oorlogsdaad'. Dat staat in een mededeling verspreid door het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vrijdag nieuwe sancties aan tegen Pyongyang wegens het nucleaire programma van Noord-Korea. Volgens Trump gaat het om de zwaarste sancties ooit tegen het regime. De nieuwe sancties treffen maritieme bedrijven en schepen.

'Elke mogelijke restrictie tegen ons zou als een oorlogsdaad worden beschouwd', klinkt het in de mededeling van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tegelijk wil Noord-Korea de zaken niet op de spits drijven. Volgens de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is Noord-Korea bereid om met de VS te praten. Moon sprak met een Noord-Koreaanse generaal en diens delegatie voor de start van de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De generaal zou aangegeven hebben dat Noord-Korea de dialoog wil aangaan met de VS.

Onze partners