De dwangarbeid maakt het de machthebbers in Pyongyang mogelijk buitenlandse valuta binnen te rijven, die dan weer gebruikt worden om het kernwapenprogramma te financieren.

'De hele Noord-Koreaanse mijnbouwindustrie wordt gekenmerkt door dwangarbeid en massaal misbruik', aldus Kim Young Ja van de ngo. Na de Koreaanse oorlog, die duurde van 1950 tot '53, werkten krijgsgevangenen in kool-, zink- en loodmijnen in de provincies Noord- en Zuid-Hamgyung. De ngo verzamelde de getuigenissen van vroegere gevangenen en krijgsgevangenen die erin slaagden de benen te nemen naar Zuid-Korea.

De dwangarbeid maakt het de machthebbers in Pyongyang mogelijk buitenlandse valuta binnen te rijven, die dan weer gebruikt worden om het kernwapenprogramma te financieren.'De hele Noord-Koreaanse mijnbouwindustrie wordt gekenmerkt door dwangarbeid en massaal misbruik', aldus Kim Young Ja van de ngo. Na de Koreaanse oorlog, die duurde van 1950 tot '53, werkten krijgsgevangenen in kool-, zink- en loodmijnen in de provincies Noord- en Zuid-Hamgyung. De ngo verzamelde de getuigenissen van vroegere gevangenen en krijgsgevangenen die erin slaagden de benen te nemen naar Zuid-Korea.