Het Noord-Koreaanse leger heeft volgens Zuid-Korea opnieuw raketten getest. Er werden meerdere raketten afgevuurd richting de Japanse Zee, zei een woordvoerder van het Defensieministerie in Seoul. Het is voorlopig nog onduidelijk om welke type raketten het gaat.

Reactie

Volgens het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap vuurden de Noord-Koreanen zeven grondluchtraketten af. De test wordt beschouwd als een Noord-Koreaanse reactie op de jaarlijkse Amerikaanse-Zuid-Koreaanse manoeuvres.

Noord-Korea heeft begin maart met "meedogenloze aanvallen" gedreigd en twee korteafstandsraketten met een reikwijdte van 500 kilometer afgevuurd. (Belga/WB)

Het Noord-Koreaanse leger heeft volgens Zuid-Korea opnieuw raketten getest. Er werden meerdere raketten afgevuurd richting de Japanse Zee, zei een woordvoerder van het Defensieministerie in Seoul. Het is voorlopig nog onduidelijk om welke type raketten het gaat. Volgens het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap vuurden de Noord-Koreanen zeven grondluchtraketten af. De test wordt beschouwd als een Noord-Koreaanse reactie op de jaarlijkse Amerikaanse-Zuid-Koreaanse manoeuvres. Noord-Korea heeft begin maart met "meedogenloze aanvallen" gedreigd en twee korteafstandsraketten met een reikwijdte van 500 kilometer afgevuurd. (Belga/WB)