Staatszender KCNA van Noord-Korea berichtte dat Washington 'een prijs zal betalen'. Het beschuldigt Maleisië van een 'niet te vergeven misdaad als ondergeschikte van Amerikaanse druk'.

Het dictatoriale regime in Pyongyang reageerde eerder op de dag al gepikeerd op pogingen van de Amerikaanse regering om contact te leggen. Dat is pas aan de orde als de VS stoppen met hun 'vijandige beleid', doelend op onder meer de sancties en Amerikaanse legeroefeningen in de regio.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zinspeelde in Zuid-Korea naast diplomatiek overleg op nieuwe drukmiddelen, zonder in detail te treden.

Staatszender KCNA van Noord-Korea berichtte dat Washington 'een prijs zal betalen'. Het beschuldigt Maleisië van een 'niet te vergeven misdaad als ondergeschikte van Amerikaanse druk'. Het dictatoriale regime in Pyongyang reageerde eerder op de dag al gepikeerd op pogingen van de Amerikaanse regering om contact te leggen. Dat is pas aan de orde als de VS stoppen met hun 'vijandige beleid', doelend op onder meer de sancties en Amerikaanse legeroefeningen in de regio. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zinspeelde in Zuid-Korea naast diplomatiek overleg op nieuwe drukmiddelen, zonder in detail te treden.