Het Noord-Koreaanse persbureau KCNA berichtte dat de lancering van twee ballistische raketten bedoeld was om de strategische en technische elementen van de raketlanceerder te onderzoeken. De lanceerinstallatie is sinds afgelopen augustus meerdere keren getest onder toezicht van leider Kim Jong-un. KCNA vertelde niet of Kim aanwezig was bij de meest recente test, die werd geleid door vicevoorzitter Ri Pyong Chol.

'Het inzetten van het wapensysteem van supergrote meervoudige raketlanceerders is een cruciale taak die van groot belang is in het realiseren van de nieuwe strategische plannen van de nationale defensie van de partij', zei Ri.

Het Noord-Koreaanse persbureau KCNA berichtte dat de lancering van twee ballistische raketten bedoeld was om de strategische en technische elementen van de raketlanceerder te onderzoeken. De lanceerinstallatie is sinds afgelopen augustus meerdere keren getest onder toezicht van leider Kim Jong-un. KCNA vertelde niet of Kim aanwezig was bij de meest recente test, die werd geleid door vicevoorzitter Ri Pyong Chol. 'Het inzetten van het wapensysteem van supergrote meervoudige raketlanceerders is een cruciale taak die van groot belang is in het realiseren van de nieuwe strategische plannen van de nationale defensie van de partij', zei Ri.