Abe had de Noord-Koreaanse lanceringen van ballistische raketten donderdag veroordeeld als overtredingen van VN-resoluties. 'We kunnen zeggen dat Abe een idioot is en de domste man uit de geschiedenis omdat hij er niet in slaagt een raket van een 'multiple launch rocket system' te onderscheiden terwijl hij het door een foto verrijkt verslag ziet', aldus de verklaring die KCNA verspreidde. 'Abe zou in de nabije toekomst en onder zijn neus wel eens kunnen zien wat een echte ballistische raket is... Abe is slechts een perfecte idioot', aldus nog de functionaris.

Die oordeelt dat het beter is dat Noord-Korea niet met Abe onderhandelt, aangezien hij maar een 'politieke dwerg' is.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Noord-Korea op die manier naar de Japanse premier uithaalt.

Noord-Korea vuurde donderdag twee 'niet-geïdentificeerde projectielen' af. De projectielen waren afgevuurd in oostelijke richting uit de provincie Hamgyong-namdo en kwamen neer in de Japanse Zee.

Volgens het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA woonde leider Kim Jong-un een test bij van een lanceersysteem dat meerdere projectielen kan afvuren. Bedoeling was de capaciteiten van het systeem te testen en de 'militaire en technische superioriteit van dit alarmsysteem en zijn solide betrouwbaarheid' aan te tonen, aldus KCNA.

Washington had weet van informatie over een Noord-Koreaanse raketlancering en riep Noord-Korea op om 'af te zien van provocaties, de verplichtingen uit de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te respecteren en constante en substantiële onderhandelingen te hernemen om tot een volledige denuclearisering te komen', aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanwege VN-resoluties heeft Pyongyang het recht niet om ballistische raketten af te vuren.

Abe had de Noord-Koreaanse lanceringen van ballistische raketten donderdag veroordeeld als overtredingen van VN-resoluties. 'We kunnen zeggen dat Abe een idioot is en de domste man uit de geschiedenis omdat hij er niet in slaagt een raket van een 'multiple launch rocket system' te onderscheiden terwijl hij het door een foto verrijkt verslag ziet', aldus de verklaring die KCNA verspreidde. 'Abe zou in de nabije toekomst en onder zijn neus wel eens kunnen zien wat een echte ballistische raket is... Abe is slechts een perfecte idioot', aldus nog de functionaris. Die oordeelt dat het beter is dat Noord-Korea niet met Abe onderhandelt, aangezien hij maar een 'politieke dwerg' is. Het is de tweede keer in een maand tijd dat Noord-Korea op die manier naar de Japanse premier uithaalt. Noord-Korea vuurde donderdag twee 'niet-geïdentificeerde projectielen' af. De projectielen waren afgevuurd in oostelijke richting uit de provincie Hamgyong-namdo en kwamen neer in de Japanse Zee. Volgens het Noord-Koreaanse staatspersagentschap KCNA woonde leider Kim Jong-un een test bij van een lanceersysteem dat meerdere projectielen kan afvuren. Bedoeling was de capaciteiten van het systeem te testen en de 'militaire en technische superioriteit van dit alarmsysteem en zijn solide betrouwbaarheid' aan te tonen, aldus KCNA. Washington had weet van informatie over een Noord-Koreaanse raketlancering en riep Noord-Korea op om 'af te zien van provocaties, de verplichtingen uit de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te respecteren en constante en substantiële onderhandelingen te hernemen om tot een volledige denuclearisering te komen', aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanwege VN-resoluties heeft Pyongyang het recht niet om ballistische raketten af te vuren.