Een Amerikaanse burger die sinds mei werd vastgehouden in Noord-Korea, is vrij. De 56-jarige Jeffrey Fowle is op weg naar huis, zo heeft het Witte Huis meegedeeld.

Fowle, die in april als toerist naar Noord-Korea was gereisd, werd in mei opgepakt omdat hij een bijbel zou hebben achtergelaten in een hotel. Het is niet duidelijk waarom Fowle nu werd vrijgelaten. Vorige maand vroeg hij in een interview met een westerse zender de Amerikaanse regering om hulp.

Er worden nu nog twee Amerikanen - Kenneth Bae en Matthew Todd Miller - in Noord-Korea vastgehouden. De eerste, een missionaris, werd vorig jaar veroordeeld tot 15 jaar dwangarbeid wegens vijandelijke daden tegen Noord-Korea. Matthew Todd Miller werd midden september door het hoogste gerechtshof in Pyongyang veroordeeld tot zes jaar dwangarbeid op basis van een gelijkaardige beschuldiging. (Belga/AVE)

Een Amerikaanse burger die sinds mei werd vastgehouden in Noord-Korea, is vrij. De 56-jarige Jeffrey Fowle is op weg naar huis, zo heeft het Witte Huis meegedeeld.Fowle, die in april als toerist naar Noord-Korea was gereisd, werd in mei opgepakt omdat hij een bijbel zou hebben achtergelaten in een hotel. Het is niet duidelijk waarom Fowle nu werd vrijgelaten. Vorige maand vroeg hij in een interview met een westerse zender de Amerikaanse regering om hulp. Er worden nu nog twee Amerikanen - Kenneth Bae en Matthew Todd Miller - in Noord-Korea vastgehouden. De eerste, een missionaris, werd vorig jaar veroordeeld tot 15 jaar dwangarbeid wegens vijandelijke daden tegen Noord-Korea. Matthew Todd Miller werd midden september door het hoogste gerechtshof in Pyongyang veroordeeld tot zes jaar dwangarbeid op basis van een gelijkaardige beschuldiging. (Belga/AVE)