De bekende klok zal te zien zijn in een themapark dat dit najaar de deuren opent, meldt het persbureau Associated Press. Verder zal het domein ook een nabootsing van de Franse Eifeltoren huisvesten.

"Er moet een einde komen aan de periode van soberheid. De broeksriem moet niet steeds even strak worden aangespannen", verkondigde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vorig jaar. Mede als gevolg daarvan verrijzen winkelcentra en grote appartementsgebouwen in het straatbeeld.

Enkel de hogere klasse geniet van deze constructieboom. "In gespecialiseerde winkels kunnen rijke Noord-Koreanen zelfs Zwitserse chocolade, Italiaanse wijn of kiwi's uit Nieuw-Zeeland kopen", zegt een reporter van AP.

Chronische ondervoeding

Maar ondanks de transformatie van Pyongyang, zijn de levensomstandigheden buiten de hoofdstad nog steeds erg erbarmelijk.

Volgens cijfers van het commissariaat voor Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties leeft ongeveer 2.8 miljoen Noord-Koreanen zonder voedselzekerheid. 25 procent van de Noord-Koreaanse kinderen lijdt aan chronische ondervoeding. Daarboven zijn medicijnen schaars en is er snel nood aan degelijke schoolinfrastructuur zodat de jeugd een betere toekomst kan krijgen, schrijft de VN. (AVE)

De bekende klok zal te zien zijn in een themapark dat dit najaar de deuren opent, meldt het persbureau Associated Press. Verder zal het domein ook een nabootsing van de Franse Eifeltoren huisvesten. "Er moet een einde komen aan de periode van soberheid. De broeksriem moet niet steeds even strak worden aangespannen", verkondigde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vorig jaar. Mede als gevolg daarvan verrijzen winkelcentra en grote appartementsgebouwen in het straatbeeld. Enkel de hogere klasse geniet van deze constructieboom. "In gespecialiseerde winkels kunnen rijke Noord-Koreanen zelfs Zwitserse chocolade, Italiaanse wijn of kiwi's uit Nieuw-Zeeland kopen", zegt een reporter van AP. Chronische ondervoedingMaar ondanks de transformatie van Pyongyang, zijn de levensomstandigheden buiten de hoofdstad nog steeds erg erbarmelijk. Volgens cijfers van het commissariaat voor Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties leeft ongeveer 2.8 miljoen Noord-Koreanen zonder voedselzekerheid. 25 procent van de Noord-Koreaanse kinderen lijdt aan chronische ondervoeding. Daarboven zijn medicijnen schaars en is er snel nood aan degelijke schoolinfrastructuur zodat de jeugd een betere toekomst kan krijgen, schrijft de VN. (AVE)