Noord-Korea stelt de geplande ontmoetingen voor onbepaalde tijd, zo laat het regime in Pyongyang weten. Details zijn niet bekendgemaakt, Noord-Korea verwijst enkel naar de 'vijandige' politiek van het Zuiden. Mogelijk zijn de gezamenlijke militaire oefeningen met de Verenigde Staten bij Noord-Korea in het verkeerde keelgat geschoten.

De regering in Seoul heeft nog niet gereageerd.

Voorbereidingen

Noord- en Zuid-Korea hadden eind augustus een overeenkomst gesloten over een zesdaagse familiereunie. Voor het eerst in drie jaar zouden familieleden die tijdens de oorlog van 1950-1953 gescheiden werden over Noord- en Zuid-Korea, tussen 25 en 30 september elkaar opnieuw ontmoeten. In 2010 vond voor het laatst zo'n reünie plaats.

Maandag hadden Seoul en Pyongyang nog lijsten met ongeveer honderd families uitgewisseld. Een team van het Zuid-Koreaanse Rode Kruis was zelfs al naar Noord-Korea getrokken om er de reünie voor te bereiden.

Relatie

De maatregel is een nieuwe domper op de gespannen relatie tussen beide aartsvijanden.

De spanningen tussen Noord en Zuid waren eerder dit jaar hoog opgelopen, maar sinds enkele weken waren er tekenen van verbetering: zo ging het gezamenlijke industriecomplex van Kaesong in Noord-Korea na vijf maanden opnieuw open.

Noord-Korea stelt de geplande ontmoetingen voor onbepaalde tijd, zo laat het regime in Pyongyang weten. Details zijn niet bekendgemaakt, Noord-Korea verwijst enkel naar de 'vijandige' politiek van het Zuiden. Mogelijk zijn de gezamenlijke militaire oefeningen met de Verenigde Staten bij Noord-Korea in het verkeerde keelgat geschoten. De regering in Seoul heeft nog niet gereageerd. Voorbereidingen Noord- en Zuid-Korea hadden eind augustus een overeenkomst gesloten over een zesdaagse familiereunie. Voor het eerst in drie jaar zouden familieleden die tijdens de oorlog van 1950-1953 gescheiden werden over Noord- en Zuid-Korea, tussen 25 en 30 september elkaar opnieuw ontmoeten. In 2010 vond voor het laatst zo'n reünie plaats.Maandag hadden Seoul en Pyongyang nog lijsten met ongeveer honderd families uitgewisseld. Een team van het Zuid-Koreaanse Rode Kruis was zelfs al naar Noord-Korea getrokken om er de reünie voor te bereiden.RelatieDe maatregel is een nieuwe domper op de gespannen relatie tussen beide aartsvijanden.De spanningen tussen Noord en Zuid waren eerder dit jaar hoog opgelopen, maar sinds enkele weken waren er tekenen van verbetering: zo ging het gezamenlijke industriecomplex van Kaesong in Noord-Korea na vijf maanden opnieuw open.