De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un had het afvuren bevolen van een nieuw ontwikkelde intercontinentale raket, die vandaag 'met succes' werd gelanceerd en het geplande doel in zee bereikte.

Japanse analisten hadden eerder al gemeld dat het mogelijk om een langeafstandsraket ging omdat het tuig een hoogte van meer dan 2.500 km bereikte. Pyongyang vuurde de raket af vanuit een gebied vlakbij de grens met China en het tuig kwam in Japanse territoriale wateren terecht.

De Japanse premier Shinzo Abe heeft de lancering al veroordeeld. 'Deze raketlancering duidt op toenemende bedreigingen', aldus Abe. 'Dit betekent opnieuw dat Pyongyang de waarschuwingen van de internationale gemeenschap blijft negeren.'

Ook de Amerikaanse president Donald Trump reageerde op de provocatie van Noord-Korea, in zijn inmiddels gekende stijl. 'Noord-Korea heeft zopas opnieuw een raket gelanceerd. Heeft die gast (Kim Jong-un, de Noord-Koreaanse dictator, nvdr.) dan niets beters te doen met zijn leven?', aldus de president in een tweet:

Noord-Korea heeft de afgelopen maanden al talrijke raketten afgevuurd. Pyongyang schendt daarmee resoluties van de Verenigde Naties en kreeg al verschillende keren sancties opgelegd.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un had het afvuren bevolen van een nieuw ontwikkelde intercontinentale raket, die vandaag 'met succes' werd gelanceerd en het geplande doel in zee bereikte. Japanse analisten hadden eerder al gemeld dat het mogelijk om een langeafstandsraket ging omdat het tuig een hoogte van meer dan 2.500 km bereikte. Pyongyang vuurde de raket af vanuit een gebied vlakbij de grens met China en het tuig kwam in Japanse territoriale wateren terecht. De Japanse premier Shinzo Abe heeft de lancering al veroordeeld. 'Deze raketlancering duidt op toenemende bedreigingen', aldus Abe. 'Dit betekent opnieuw dat Pyongyang de waarschuwingen van de internationale gemeenschap blijft negeren.' Ook de Amerikaanse president Donald Trump reageerde op de provocatie van Noord-Korea, in zijn inmiddels gekende stijl. 'Noord-Korea heeft zopas opnieuw een raket gelanceerd. Heeft die gast (Kim Jong-un, de Noord-Koreaanse dictator, nvdr.) dan niets beters te doen met zijn leven?', aldus de president in een tweet:Noord-Korea heeft de afgelopen maanden al talrijke raketten afgevuurd. Pyongyang schendt daarmee resoluties van de Verenigde Naties en kreeg al verschillende keren sancties opgelegd.