De meeste slachtoffers van de tornado vielen in Chongqing, in het zuidwesten van China. Omdat er nog 11 vermisten en 190 gewonden zijn, kan de dodentol nog oplopen.

De tornado, die gepaard ging met hevige regenval, windstoten en hagelbuien, veroorzaakte grondverschuivingen die meer dan 70.000 mensen dakloos maakten.

De Chinese autoriteiten schatten de economische verliezen op 48 miljoen euro, luidde het op de nationale radio.

India

In India kwamen vrijdag minstens 17 mensen om het leven bij een zware storm in de oostelijke deelstaat Bihar. Talloze huizen werden vernield, melden lokale media.

Vorige maand kwamen al 130 mensen om bij een storm in Bihar en andere oostelijke staten.

Afghanistan

Ook het centrum en vooral het westen van Afghanistan wordt al een hele week getroffen door overstromingen als gevolg van hevige regenval. In totaal kwamen daarbij al minstens 65 mensen om het leven.

De overstromingen hebben honderden huizen en talloze landbouwvelden en irrigatiesystemen vernield. De komende dagen wordt nog meer regenval voorspeld.

De meeste slachtoffers van de tornado vielen in Chongqing, in het zuidwesten van China. Omdat er nog 11 vermisten en 190 gewonden zijn, kan de dodentol nog oplopen. De tornado, die gepaard ging met hevige regenval, windstoten en hagelbuien, veroorzaakte grondverschuivingen die meer dan 70.000 mensen dakloos maakten. De Chinese autoriteiten schatten de economische verliezen op 48 miljoen euro, luidde het op de nationale radio. India In India kwamen vrijdag minstens 17 mensen om het leven bij een zware storm in de oostelijke deelstaat Bihar. Talloze huizen werden vernield, melden lokale media. Vorige maand kwamen al 130 mensen om bij een storm in Bihar en andere oostelijke staten. Afghanistan Ook het centrum en vooral het westen van Afghanistan wordt al een hele week getroffen door overstromingen als gevolg van hevige regenval. In totaal kwamen daarbij al minstens 65 mensen om het leven. De overstromingen hebben honderden huizen en talloze landbouwvelden en irrigatiesystemen vernield. De komende dagen wordt nog meer regenval voorspeld.