Na meldingen daarover heeft het Wereldvoedselprogramma immers aanwijzingen gevonden van diefstal, verduidelijkte woordvoerder Farhan Haq maandag vanuit New York.

Precieze hoeveelheden geeft de VN niet vrij. Wel benadrukt de organisatie dat eventuele verantwoordelijken binnen de VN 'geschorst zullen worden'.

Het Wereldvoedselprogramma van de VN beschikt over 'rigoureuze' controle- en toezichtsystemen in Somalië. Maar door de onveiligheid en de moeilijkheden zijn de voedselbedelingen erg kwetsbaar voor diefstal en aanvallen, verduidelijkte Haq.

'Zerotolerantie'
Ook de Somalische overgangsregering benadrukt dat er een onderzoek loopt. 'De overheid voert een beleid van zerotolerantie ten aanzien van corruptie en misdaden in verband met voedselhulp', luidt het in een persbericht.

De hele Hoorn van Afrika wordt momenteel getroffen door een zware hongersnood. Twaalf miljoen mensen zijn al wekenlang getroffen door de aanhoudende droogte in Djibouti, Ethiopië, Kenia, Somalië en Oeganda. (Belga/SD)

Na meldingen daarover heeft het Wereldvoedselprogramma immers aanwijzingen gevonden van diefstal, verduidelijkte woordvoerder Farhan Haq maandag vanuit New York. Precieze hoeveelheden geeft de VN niet vrij. Wel benadrukt de organisatie dat eventuele verantwoordelijken binnen de VN 'geschorst zullen worden'. Het Wereldvoedselprogramma van de VN beschikt over 'rigoureuze' controle- en toezichtsystemen in Somalië. Maar door de onveiligheid en de moeilijkheden zijn de voedselbedelingen erg kwetsbaar voor diefstal en aanvallen, verduidelijkte Haq. 'Zerotolerantie' Ook de Somalische overgangsregering benadrukt dat er een onderzoek loopt. 'De overheid voert een beleid van zerotolerantie ten aanzien van corruptie en misdaden in verband met voedselhulp', luidt het in een persbericht. De hele Hoorn van Afrika wordt momenteel getroffen door een zware hongersnood. Twaalf miljoen mensen zijn al wekenlang getroffen door de aanhoudende droogte in Djibouti, Ethiopië, Kenia, Somalië en Oeganda. (Belga/SD)