Na de burgeroorlogen bij het uiteenvallen van Joegoslavië (1991-1999) worden vandaag nog steeds rond de 12.000 mensen vermist. Dat berichtte de Servische dienst voor vermisten in Belgrado onder aanhaling van internationale humanitaire organisaties.

In Kosovo deelde Eulex, de civiele missie van de Europese Unie ter ondersteuning van de rechtsstaat in Kosovo, dezelfde dag mee dat daar van 1.726 mensen elk spoor ontbreekt.

Bij de controverse tussen de aparte volkeren op de Balkan vielen alleen al in Bosnië-Herzegovina meer dan 100.000 geïdentificeerde doden. (Belga/AVE)

Na de burgeroorlogen bij het uiteenvallen van Joegoslavië (1991-1999) worden vandaag nog steeds rond de 12.000 mensen vermist. Dat berichtte de Servische dienst voor vermisten in Belgrado onder aanhaling van internationale humanitaire organisaties. In Kosovo deelde Eulex, de civiele missie van de Europese Unie ter ondersteuning van de rechtsstaat in Kosovo, dezelfde dag mee dat daar van 1.726 mensen elk spoor ontbreekt. Bij de controverse tussen de aparte volkeren op de Balkan vielen alleen al in Bosnië-Herzegovina meer dan 100.000 geïdentificeerde doden. (Belga/AVE)