‘Nog onbedekte stoffelijke resten op rampplek vlucht MH17’

© Belga

Volgens Australisch premier Tony Abott hebben Australische onderzoekers op de rampplek van vlucht MH17 nog onbedekte stoffelijke resten van slachtoffers gevonden.

Australische onderzoekers hebben op de rampplek van vlucht MH17 nog onbedekte stoffelijke resten van slachtoffers gevonden. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott gezegd op een persconferentie.

De vondst maakt volgens hem precies duidelijk waarom er een missie naar het gebied moet om de plek van de ramp te beveiligen.

“Overduidelijk zijn er nog onbedekte lichamen in het gebied”, zegt de premier. “De aanwezigheid van nog niet geborgen resten maakt het belangrijker dan ooit dat er een internationaal team naar de rampplek gaat om de resten te bergen, om te helpen bij onderzoeken en om recht te krijgen voor de slachtoffers en hun geliefden”, aldus Abbott.

“Elke dag dat de rampplek niet is beveiligd, vindt er meer verstoring plaats en staan de resten bloot aan het vernietigende werk van de zomer, dieren, gerommel et cetera.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content