Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is er nog geen nieuws van een honderdtal Belgen op de Filipijnen. Ongeveer dertig personen verblijven in de gebieden die het zwaarst getroffen zijn door tyfoon Haiyan.

Buitenlandse Zaken heeft momenteel geen enkel nieuws over de toestand van die Belgen op de Filipijnen en probeert nog steeds met hen in contact te komen. De minister benadrukte wel dat België een satellietverbinding heeft met het gebied, wat het contact en het uitwisselen van informatie zou moeten bevorderen, zeker gezien de zware schade die de plaatselijke infrastructuur heeft opgelopen.

B-Fast

Intussen is het B-Fastteam aangekomen in Cebu, maar het vervoer van het materiaal heeft vertraging opgelopen wegens veiligheidsrisico's ter plaatse, zei minister Reynders nog.

Bijna 800 Belgen wonen nagenoeg permanent op de Filipijnen, de eilandengroep die door een erg zware tyfoon werd getroffen. Buitenlandse Zaken opende zondagochtend een crisiscentrum dat telefonisch bereikbaar is op 02/501.40.00. (Belga/AVE)

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) is er nog geen nieuws van een honderdtal Belgen op de Filipijnen. Ongeveer dertig personen verblijven in de gebieden die het zwaarst getroffen zijn door tyfoon Haiyan. Buitenlandse Zaken heeft momenteel geen enkel nieuws over de toestand van die Belgen op de Filipijnen en probeert nog steeds met hen in contact te komen. De minister benadrukte wel dat België een satellietverbinding heeft met het gebied, wat het contact en het uitwisselen van informatie zou moeten bevorderen, zeker gezien de zware schade die de plaatselijke infrastructuur heeft opgelopen. B-FastIntussen is het B-Fastteam aangekomen in Cebu, maar het vervoer van het materiaal heeft vertraging opgelopen wegens veiligheidsrisico's ter plaatse, zei minister Reynders nog. Bijna 800 Belgen wonen nagenoeg permanent op de Filipijnen, de eilandengroep die door een erg zware tyfoon werd getroffen. Buitenlandse Zaken opende zondagochtend een crisiscentrum dat telefonisch bereikbaar is op 02/501.40.00. (Belga/AVE)