Het Griekse parlement is er woensdag 17 december niet in geslaagd een nieuwe staatspresident te verkiezen. De kandidaat van de regeringscoalitie, de voormalige eurocommissaris Stavros Dimas (73), kon slechts rekenen op 160 van de 295 stemmen van de aanwezige parlementsleden, dat terwijl hij er 200 nodigd had. De staatstelevisie meldt dat 135 parlementsleden zich onthielden.

Op 23 december volgt een tweede ronde. Als ook dan geen winnaar uit de bus komt, verzamelt het parlement opnieuw op 29 december: de kandidaat zal dan slechts 180 nodig hebben. Als het parlement er ook dan niet in slaagt een president te verkiezen, volgen er vervroegde verkiezingen. (Belga/WB)

Het Griekse parlement is er woensdag 17 december niet in geslaagd een nieuwe staatspresident te verkiezen. De kandidaat van de regeringscoalitie, de voormalige eurocommissaris Stavros Dimas (73), kon slechts rekenen op 160 van de 295 stemmen van de aanwezige parlementsleden, dat terwijl hij er 200 nodigd had. De staatstelevisie meldt dat 135 parlementsleden zich onthielden.Op 23 december volgt een tweede ronde. Als ook dan geen winnaar uit de bus komt, verzamelt het parlement opnieuw op 29 december: de kandidaat zal dan slechts 180 nodig hebben. Als het parlement er ook dan niet in slaagt een president te verkiezen, volgen er vervroegde verkiezingen. (Belga/WB)