De Italiaanse kustwacht coordineerde naar eigen zeggen tot zondagvond laat 21 reddingsacties voor de Libische kust. Vluchtelingen zijn aan boord van meerdere schepen genomen, om naar Italië te worden gebracht.

De acties waren het werk van de operatie Frontex, en behelsden onder meer een Spaans schip, de Italiaanse en Engelse marine, en een Maltees privaat schip.

De voorbije weken hebben door het goede weer duizenden migranten zich aan de oversteek van de Middellandse Zee naar Europa gewaagd. Begin deze maand werden in een weekend tijd ook meer dan 2.000 mensen gered. Eind mei werden zelfs 4.200 mensen op één dag van zee geplukt.

Alleen al in Italië zijn sinds begin dit jaar meer dan 60.000 bootvluchtelingen aangekomen. (Belga/SD)

De Italiaanse kustwacht coordineerde naar eigen zeggen tot zondagvond laat 21 reddingsacties voor de Libische kust. Vluchtelingen zijn aan boord van meerdere schepen genomen, om naar Italië te worden gebracht. De acties waren het werk van de operatie Frontex, en behelsden onder meer een Spaans schip, de Italiaanse en Engelse marine, en een Maltees privaat schip. De voorbije weken hebben door het goede weer duizenden migranten zich aan de oversteek van de Middellandse Zee naar Europa gewaagd. Begin deze maand werden in een weekend tijd ook meer dan 2.000 mensen gered. Eind mei werden zelfs 4.200 mensen op één dag van zee geplukt.Alleen al in Italië zijn sinds begin dit jaar meer dan 60.000 bootvluchtelingen aangekomen. (Belga/SD)