De Zwitsers willen geen vrij verkeer van personen met de Europese Unie meer. Met 50,3 procent van de stemmen hebben zij in een referendum "ja" gezegd aan het initiatief van de ultrarechtse Zwitserse Volkspartij om "massale immigratie" in te dijken, zo blijkt uit het officiële eindresultaat.

Om het te halen, moesten de voorstanders in het referendum twee horden overwinnen: een meerderheid van 14 van de 26 kantons, en een meerderheid bij het totaal aantal deelnemers in het hele land.

Er stemden 1,46 miljoen mensen voor, 19.156 meer dan degenen die het initiatief niet zien zitten. (Belga/AVE)

De Zwitsers willen geen vrij verkeer van personen met de Europese Unie meer. Met 50,3 procent van de stemmen hebben zij in een referendum "ja" gezegd aan het initiatief van de ultrarechtse Zwitserse Volkspartij om "massale immigratie" in te dijken, zo blijkt uit het officiële eindresultaat.Om het te halen, moesten de voorstanders in het referendum twee horden overwinnen: een meerderheid van 14 van de 26 kantons, en een meerderheid bij het totaal aantal deelnemers in het hele land. Er stemden 1,46 miljoen mensen voor, 19.156 meer dan degenen die het initiatief niet zien zitten. (Belga/AVE)