Volgens een topfiguur van het Nigeriaanse leger, Alex Badeh, weet het leger waar de meisjes zich bevinden, maar kan het hen niet met geweld bevrijden. Badeh wil de locatie niet vrijgeven.

Badeh vertelde aan demonstranten dat de regering van plan is de meisjes te redden, maar dat ze zorgvuldig te werk moet gaan. 'We kunnen onze meisjes niet doden, alleen om hen terug te krijgen', zei hij. Te snel en te agressief handelen zou weleens repercussies kunnen hebben.

Het Nigeriaanse leger kreeg de afgelopen weken heel wat kritiek, zowel nationaal als internationaal, omdat het er niet in slaagde om de meisjes te vinden.

Boko Haram ontvoerde midden april meer dan 200 schoolmeisjes in het noordoosten van Nigeria. De organisatie dreigt ermee de meisjes te verkopen als de regering blijft weigeren om leden van de terreurgroep vrij te laten. Ondanks de inzet van Amerikaanse en Europese experts en onbemande verkenningsvluchten ontbrak tot dusver elk spoor van de meisjes.

Ondertussen blijft Boko Haram geweld gebruiken. Bij een aanval op het christelijk dorp Waga, in het noordoosten van het land, zijn volgens de regering minstens twintig mensen omgekomen. (Belga/TE)

Volgens een topfiguur van het Nigeriaanse leger, Alex Badeh, weet het leger waar de meisjes zich bevinden, maar kan het hen niet met geweld bevrijden. Badeh wil de locatie niet vrijgeven.Badeh vertelde aan demonstranten dat de regering van plan is de meisjes te redden, maar dat ze zorgvuldig te werk moet gaan. 'We kunnen onze meisjes niet doden, alleen om hen terug te krijgen', zei hij. Te snel en te agressief handelen zou weleens repercussies kunnen hebben. Het Nigeriaanse leger kreeg de afgelopen weken heel wat kritiek, zowel nationaal als internationaal, omdat het er niet in slaagde om de meisjes te vinden. Boko Haram ontvoerde midden april meer dan 200 schoolmeisjes in het noordoosten van Nigeria. De organisatie dreigt ermee de meisjes te verkopen als de regering blijft weigeren om leden van de terreurgroep vrij te laten. Ondanks de inzet van Amerikaanse en Europese experts en onbemande verkenningsvluchten ontbrak tot dusver elk spoor van de meisjes. Ondertussen blijft Boko Haram geweld gebruiken. Bij een aanval op het christelijk dorp Waga, in het noordoosten van het land, zijn volgens de regering minstens twintig mensen omgekomen. (Belga/TE)