Het Nigeriaanse leger heeft meer dan 300 strijders van de islamistische terreurbeweging Boko Haram gedood. Na twee dagen vechten heroverde het leger het belangrijke verkeersknooppunt Monguno, in de noordoostelijke deelstaat Borno. De stad was eind januari in de handen van Boko Haram gevallen.

"Meer dan 300 terroristen zijn gedood, en een handvol is gevangengenomen", aldus het leger, dat in eigen rangen twee doden en tien gewonden telt. Er is doorgaans geen onafhankelijke bron die de balans van het Nigeriaanse leger kan bevestigen.

Leden van de zelfverdedigingsmilities in Monguno, die samenwerken met de Nigeriaanse troepen, hebben wel bevestigd dat de stad weer in handen is van het leger en dat de strijd veel mensenlevens heeft geëist, zonder echter een cijfer te geven. (Belga/WB)

Het Nigeriaanse leger heeft meer dan 300 strijders van de islamistische terreurbeweging Boko Haram gedood. Na twee dagen vechten heroverde het leger het belangrijke verkeersknooppunt Monguno, in de noordoostelijke deelstaat Borno. De stad was eind januari in de handen van Boko Haram gevallen."Meer dan 300 terroristen zijn gedood, en een handvol is gevangengenomen", aldus het leger, dat in eigen rangen twee doden en tien gewonden telt. Er is doorgaans geen onafhankelijke bron die de balans van het Nigeriaanse leger kan bevestigen. Leden van de zelfverdedigingsmilities in Monguno, die samenwerken met de Nigeriaanse troepen, hebben wel bevestigd dat de stad weer in handen is van het leger en dat de strijd veel mensenlevens heeft geëist, zonder echter een cijfer te geven. (Belga/WB)