Bondskanselier Angela Merkel vraagt in haar nieuwjaarstoespraak de Duitsers om de vluchtelingenstroom als 'een kans voor morgen' te zien en dringr er bij twijfelaars op aan zich niet te laten leiden door haatzaaiers. 'Het afgelopen jaar, toen het land meer dan een miljoen vluchtelingen ontving, is bijzonder uitdagend gebleken', zo zegt Merkel in de vooraf vrijgegeven tekst van de toespraak. Dat meldt the Guardian.

'Altijd voordelen gehaald uit succesvolle immigratie

Ze benadrukt echter dat het op het einde het allemaal waard is, omdat 'landen altijd voordelen gehaald hebben uit succesvolle immigratie; zowel economisch als sociaal'. Met het oog op extreemrechtse populisten en xenofobische straatrellen zei ze dat 'het belangrijk is dat we onszelf niet toestaan om verdeeld te zijn'.

In binnen- en buitenland kreeg Merkel kreeg zowel lof als kritiek op haar beslissing om Duitsland open te stellen voor een golf van vluchtelingen, waarvan ongeveer de helft uit Syrië komt. Dit jaar heeft Duitsland bijna 1,1 miljoen vluchtelingen opgevangen, zo meldde de Säechsische Zeitung gisteren op basis van ongepubliceerde officiële cijfers. De bondskanselier bedankte vrijwilligers en de politie en soldaten voor hun 'uitmuntende' resultaten en 'om meer te doen dan gewoon hun plicht'.

2016

Over 2016 zegt ze: 'Het staat vast dat de instroom van zoveel mensen veel van ons zal blijven vragen. Het zal tijd, moeite en geld nodig hebben. 'Ik ben ervan overtuigd dat, indien het goed wordt aangepakt, de grote taak van vandaag die de instroom en integratie van zoveel mensen is, een kans is voor morgen.' Ze dringt er bij de Duitsers op aan om 'vol zelfvertrouwen, vrij, menselijk en open te zijn naar de wereld toe'.

Over 's werelds grootste vluchtelingencrisis sinds W.O. II zei ze ook nog dat 'het vanzelfsprekend is dat we mensen die bij ons een veilige haven zoeken, ontvangen en helpen'. (NSK)

Bondskanselier Angela Merkel vraagt in haar nieuwjaarstoespraak de Duitsers om de vluchtelingenstroom als 'een kans voor morgen' te zien en dringr er bij twijfelaars op aan zich niet te laten leiden door haatzaaiers. 'Het afgelopen jaar, toen het land meer dan een miljoen vluchtelingen ontving, is bijzonder uitdagend gebleken', zo zegt Merkel in de vooraf vrijgegeven tekst van de toespraak. Dat meldt the Guardian.'Altijd voordelen gehaald uit succesvolle immigratieZe benadrukt echter dat het op het einde het allemaal waard is, omdat 'landen altijd voordelen gehaald hebben uit succesvolle immigratie; zowel economisch als sociaal'. Met het oog op extreemrechtse populisten en xenofobische straatrellen zei ze dat 'het belangrijk is dat we onszelf niet toestaan om verdeeld te zijn'.In binnen- en buitenland kreeg Merkel kreeg zowel lof als kritiek op haar beslissing om Duitsland open te stellen voor een golf van vluchtelingen, waarvan ongeveer de helft uit Syrië komt. Dit jaar heeft Duitsland bijna 1,1 miljoen vluchtelingen opgevangen, zo meldde de Säechsische Zeitung gisteren op basis van ongepubliceerde officiële cijfers. De bondskanselier bedankte vrijwilligers en de politie en soldaten voor hun 'uitmuntende' resultaten en 'om meer te doen dan gewoon hun plicht'.2016Over 2016 zegt ze: 'Het staat vast dat de instroom van zoveel mensen veel van ons zal blijven vragen. Het zal tijd, moeite en geld nodig hebben. 'Ik ben ervan overtuigd dat, indien het goed wordt aangepakt, de grote taak van vandaag die de instroom en integratie van zoveel mensen is, een kans is voor morgen.' Ze dringt er bij de Duitsers op aan om 'vol zelfvertrouwen, vrij, menselijk en open te zijn naar de wereld toe'.Over 's werelds grootste vluchtelingencrisis sinds W.O. II zei ze ook nog dat 'het vanzelfsprekend is dat we mensen die bij ons een veilige haven zoeken, ontvangen en helpen'. (NSK)