De conflictpartijen kwamen het staakt-het-vuren overeen vorige week onder bemiddeling van de Organisatie voor Vrede en Samenwerking in Europa (OVSE). Al aan de vooravond van de wapenstilstand beschuldigde het Oekraïense leger de separatisten van nieuwe aanvallen met mortiergranaten en handvuurwapens. Maar de situatie zou onder controle zijn.

De voorbije jaren waren er al bestanden aan het begin van het nieuwe schooljaar, met Pasen of met Kerstmis. Maar die mislukten steeds na korte tijd. In het conflict, dat in 2014 losbarstte, zijn er volgens de Verenigde Naties al tienduizend personen om het leven gekomen.

De conflictpartijen kwamen het staakt-het-vuren overeen vorige week onder bemiddeling van de Organisatie voor Vrede en Samenwerking in Europa (OVSE). Al aan de vooravond van de wapenstilstand beschuldigde het Oekraïense leger de separatisten van nieuwe aanvallen met mortiergranaten en handvuurwapens. Maar de situatie zou onder controle zijn. De voorbije jaren waren er al bestanden aan het begin van het nieuwe schooljaar, met Pasen of met Kerstmis. Maar die mislukten steeds na korte tijd. In het conflict, dat in 2014 losbarstte, zijn er volgens de Verenigde Naties al tienduizend personen om het leven gekomen.