Nu de Balkanroute dicht is, proberen internationale mensensmokkelaars almaar meer migranten vanuit Turkije via Kreta naar Italië te brengen. 'Daarvoor hebben we steeds meer bewijzen', aldus een officier van de Griekse kustwacht in Athene. Dinsdag waren 113 migranten uit verschillende landen van het Midden-Oosten na schade aan hun boot op een strand op het Griekse eiland Kreta aangekomen. Er waren ook 33 kinderen bij. Vorige vrijdag had de Griekse kustwacht al 65 migranten gered. Hun boot was ten oosten van Kreta in nood geraakt.

De mensen verklaarden aan de autoriteiten dat ze in Turkije van wal waren gegaan. Mensensmokkelaars hadden hen beloofd naar Italië te brengen. Twee mannen werden op verdenking van mensensmokkel gearresteerd. Ze zijn afkomstig uit Kroatië en Montenegro, deelde de politie op Kreta mee. Hun afkomst toont volgens de officier aan dat internationale bendes actief zijn. De bendeleiders die in Turkije zijn gevestigd, hebben ervaren zeelui nodig, die de routes van Turkije naar Kreta en verder naar Italië goed kennen, klinkt het. (Belga/AVE)

Nu de Balkanroute dicht is, proberen internationale mensensmokkelaars almaar meer migranten vanuit Turkije via Kreta naar Italië te brengen. 'Daarvoor hebben we steeds meer bewijzen', aldus een officier van de Griekse kustwacht in Athene. Dinsdag waren 113 migranten uit verschillende landen van het Midden-Oosten na schade aan hun boot op een strand op het Griekse eiland Kreta aangekomen. Er waren ook 33 kinderen bij. Vorige vrijdag had de Griekse kustwacht al 65 migranten gered. Hun boot was ten oosten van Kreta in nood geraakt.De mensen verklaarden aan de autoriteiten dat ze in Turkije van wal waren gegaan. Mensensmokkelaars hadden hen beloofd naar Italië te brengen. Twee mannen werden op verdenking van mensensmokkel gearresteerd. Ze zijn afkomstig uit Kroatië en Montenegro, deelde de politie op Kreta mee. Hun afkomst toont volgens de officier aan dat internationale bendes actief zijn. De bendeleiders die in Turkije zijn gevestigd, hebben ervaren zeelui nodig, die de routes van Turkije naar Kreta en verder naar Italië goed kennen, klinkt het. (Belga/AVE)