Volgens de Japanse meteorologische diensten haalt de tropische cycloon windsnelheden tot 162 km/u en zal die naar verwachting in de nacht van zondag op maandag aan land gaan in de prefectuur Nagasaki. De storm moet nog de Straat van Korea oversteken, die Japan scheidt van het Koreaanse schiereiland, voordat hij maandag naar het noorden van Japan trekt, waar hij volgens het weeragentschap naar verwachting zal verzwakken.

Door de dreigende tyfoon zijn volgens de publieke zender NHK meer dan 400 binnenlandse vluchten geannuleerd. Door de tyfoon vielen al 21 lichtgewonden, voornamelijk op het eiland Okinawa (zuiden).

Deze nieuwe tropische storm bedreigt Japan twee weken na de krachtige tyfoon Faxai, die door Tokio raasde en twee doden en tientallen gewonden achterliet.

Volgens de Japanse meteorologische diensten haalt de tropische cycloon windsnelheden tot 162 km/u en zal die naar verwachting in de nacht van zondag op maandag aan land gaan in de prefectuur Nagasaki. De storm moet nog de Straat van Korea oversteken, die Japan scheidt van het Koreaanse schiereiland, voordat hij maandag naar het noorden van Japan trekt, waar hij volgens het weeragentschap naar verwachting zal verzwakken. Door de dreigende tyfoon zijn volgens de publieke zender NHK meer dan 400 binnenlandse vluchten geannuleerd. Door de tyfoon vielen al 21 lichtgewonden, voornamelijk op het eiland Okinawa (zuiden). Deze nieuwe tropische storm bedreigt Japan twee weken na de krachtige tyfoon Faxai, die door Tokio raasde en twee doden en tientallen gewonden achterliet.