De Servische justitie heeft nieuwe sporen gevonden in haar zoektocht naar generaal Ratko Mladic. Servië heeft Interpol om hulp gevraagd bij de jacht op de vroegere Bosnisch-Servische legerleider.
Dat hebben Servische media woensdag gemeld. Hoofdaanklager Serge Brammertz van het Joegoslavië-Tribunaal had maandag geopperd dat Mladic mogelijk niet in Servië is. Interpol gaat nu op verzoek van de regering in Belgrado na of Mladic zich in een ander land bevindt.

Volgens Vladimir Vukcevic, de speciale Servische aanklager voor oorlogsmisdaden, zijn 'nieuwe sporen' gevonden in de zoektocht naar Mladic. Dat zou gebeurd zijn dankzij drie huiszoekingen die eerder deze maand werden uitgevoerd en 'belangrijke informatie' zouden hebben opgeleverd.

Mladic is onder meer aangeklaagd wegens genocide na de val van Srebrenica in 1995. Troepen onder leiding van Mladic vermoordden toen naar schatting achtduizend moslimmannen en -jongens. Dat gebeurde terwijl Srebrenica onder de bescherming van de Verenigde Naties stond.

De Servische justitie heeft nieuwe sporen gevonden in haar zoektocht naar generaal Ratko Mladic. Servië heeft Interpol om hulp gevraagd bij de jacht op de vroegere Bosnisch-Servische legerleider. Dat hebben Servische media woensdag gemeld. Hoofdaanklager Serge Brammertz van het Joegoslavië-Tribunaal had maandag geopperd dat Mladic mogelijk niet in Servië is. Interpol gaat nu op verzoek van de regering in Belgrado na of Mladic zich in een ander land bevindt. Volgens Vladimir Vukcevic, de speciale Servische aanklager voor oorlogsmisdaden, zijn 'nieuwe sporen' gevonden in de zoektocht naar Mladic. Dat zou gebeurd zijn dankzij drie huiszoekingen die eerder deze maand werden uitgevoerd en 'belangrijke informatie' zouden hebben opgeleverd. Mladic is onder meer aangeklaagd wegens genocide na de val van Srebrenica in 1995. Troepen onder leiding van Mladic vermoordden toen naar schatting achtduizend moslimmannen en -jongens. Dat gebeurde terwijl Srebrenica onder de bescherming van de Verenigde Naties stond.