Pellegrini was onder de vorige premier Robert Fico vicepremier voor Investeringen. Die laatste stapte op 15 maart nadat tienduizenden mensen wekenlang tegen de regering hadden geprotesteerd, na de nog niet opgehelderde dubbele moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova eind februari. Kuciak had banden tussen regeringsfunctionarissen en de Italiaanse maffia en andere schimmige zakenlui blootgelegd.

Vorige week kreeg de herschikte regering onder Pellegrini al de goedkeuring van president Andrej Kiska, en maandag volgde het parlement. Voor het parlementsgebouw waren honderden misnoegde burgers bijeengekomen om te protesteren tegen de nieuwe regering. Volgens hen zijn de veranderingen onder Pellegrini niet ver genoeg gegaan. Ze eisen dan ook nieuwe verkiezingen.

Ook de oppositie wees er voor de stemming op dat het uitgestippelde beleid van de herschikte regering identiek is aan dat van Fico. Pellegrini antwoordde dat er geen tijd is voor een herziening van het programma en riep iedereen op om 'terug aan het werk' te gaan.

Pellegrini was onder de vorige premier Robert Fico vicepremier voor Investeringen. Die laatste stapte op 15 maart nadat tienduizenden mensen wekenlang tegen de regering hadden geprotesteerd, na de nog niet opgehelderde dubbele moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova eind februari. Kuciak had banden tussen regeringsfunctionarissen en de Italiaanse maffia en andere schimmige zakenlui blootgelegd. Vorige week kreeg de herschikte regering onder Pellegrini al de goedkeuring van president Andrej Kiska, en maandag volgde het parlement. Voor het parlementsgebouw waren honderden misnoegde burgers bijeengekomen om te protesteren tegen de nieuwe regering. Volgens hen zijn de veranderingen onder Pellegrini niet ver genoeg gegaan. Ze eisen dan ook nieuwe verkiezingen. Ook de oppositie wees er voor de stemming op dat het uitgestippelde beleid van de herschikte regering identiek is aan dat van Fico. Pellegrini antwoordde dat er geen tijd is voor een herziening van het programma en riep iedereen op om 'terug aan het werk' te gaan.