De schietpartij deed zich voor op de Arapahoe High school in Centennial, een voorstad van Denver. Amerikaanse media toonden beelden van studenten die geëvacueerd worden uit de school en onderweg door de politie op wapens worden geïnspecteerd. De Arapahoe High School heeft 2200 leerlingen. De politie heeft het terrein afgesloten.

De gewonde, een 15-jarig meisje, werd geopereerd in een nabijgelegen ziekenhuis en bevindt zich 'kritieke toestand'. Haar identiteit is niet bekendgemaakt. Aanvankelijk was er sprake van twee andere gewonden. Een studente die naar het ziekenhuis werd afgevoerd, bleek onder het bloed van het eerste meisje te zitten en had zelf geen letsels.

De schutter is de 18-jarige Karl Halverson Pierson, maakte de politie bekend. Hij is dood teruggevonden; het resultaat van zelfmoord. Naar verluidt was Pierson op zoek naar één specifieke leerkracht, waarmee hij eerder een aanvaring gehad had. Die bleef ongedeerd. Pierson was gewapend met een hagelgeweer. Mogelijk heeft hij ook een springtuig achtergelaten in de school.

Twee knallen

Getuigen vertelden aan CNN dat de schutter de school binnenwandelde met zijn geweer duidelijk zichtbaar. Vervolgens vroeg hij enkele studenten waar de leerkracht die hij zocht zich bevond. De schoolconciërge zei aan CNN dat hij een jongeman in een tactische uitrusting door het gebouw zag rennen. "Dat zag er raar uit. Vervolgens hoorde ik twee knallen. Toen wist ik dat er geschoten werd in de school."

De conciërge bracht de leerkracht die het doelwit was van de raid in veiligheid. Toen belde hij de politie. Die was veertien minuten na de noodoproep ter plaatse.

Columbine

VS-president Barack Obama is in het Witte Huis op de hoogte gebracht van de feiten. De nieuwste schietpartij doet zich voor op één dag voor de verjaardag van het bloedbad op de Sandy Hook-school in Newtown, Connecticut, waar een dolle schutter 26 doden maakte, waaronder twintig kinderen.

De regio van Denver heeft een verleden met wilde schietpartijen. In 1999 vond daar de archetypische Amerikaanse schoolschietpartij plaats op de Columbine High School in de gelijknamige voorstad, minder dan twintig kilometer van Centennial. In juli 2012 doodde een dolle schutter 12 mensen in een bisocoop in Aurora, net ten oosten van Denver. (Belga/TV)

De schietpartij deed zich voor op de Arapahoe High school in Centennial, een voorstad van Denver. Amerikaanse media toonden beelden van studenten die geëvacueerd worden uit de school en onderweg door de politie op wapens worden geïnspecteerd. De Arapahoe High School heeft 2200 leerlingen. De politie heeft het terrein afgesloten.De gewonde, een 15-jarig meisje, werd geopereerd in een nabijgelegen ziekenhuis en bevindt zich 'kritieke toestand'. Haar identiteit is niet bekendgemaakt. Aanvankelijk was er sprake van twee andere gewonden. Een studente die naar het ziekenhuis werd afgevoerd, bleek onder het bloed van het eerste meisje te zitten en had zelf geen letsels.De schutter is de 18-jarige Karl Halverson Pierson, maakte de politie bekend. Hij is dood teruggevonden; het resultaat van zelfmoord. Naar verluidt was Pierson op zoek naar één specifieke leerkracht, waarmee hij eerder een aanvaring gehad had. Die bleef ongedeerd. Pierson was gewapend met een hagelgeweer. Mogelijk heeft hij ook een springtuig achtergelaten in de school.Getuigen vertelden aan CNN dat de schutter de school binnenwandelde met zijn geweer duidelijk zichtbaar. Vervolgens vroeg hij enkele studenten waar de leerkracht die hij zocht zich bevond. De schoolconciërge zei aan CNN dat hij een jongeman in een tactische uitrusting door het gebouw zag rennen. "Dat zag er raar uit. Vervolgens hoorde ik twee knallen. Toen wist ik dat er geschoten werd in de school."De conciërge bracht de leerkracht die het doelwit was van de raid in veiligheid. Toen belde hij de politie. Die was veertien minuten na de noodoproep ter plaatse.ColumbineVS-president Barack Obama is in het Witte Huis op de hoogte gebracht van de feiten. De nieuwste schietpartij doet zich voor op één dag voor de verjaardag van het bloedbad op de Sandy Hook-school in Newtown, Connecticut, waar een dolle schutter 26 doden maakte, waaronder twintig kinderen.De regio van Denver heeft een verleden met wilde schietpartijen. In 1999 vond daar de archetypische Amerikaanse schoolschietpartij plaats op de Columbine High School in de gelijknamige voorstad, minder dan twintig kilometer van Centennial. In juli 2012 doodde een dolle schutter 12 mensen in een bisocoop in Aurora, net ten oosten van Denver. (Belga/TV)