De pas afgelopen conventie van de Democratische partij heeft Hillary Clinton geen windeieren gelegd. Nu leidt ze in een poll van CBS met 43% tegenover 41% voor de Republikein in elf swing states, terwijl ze een week geleden nog één procent achterstond.

Ondanks de wisselende resultaten in de peilingen blijft het dossier van de gelekte mails van de Democratische partij als een donkere wolk boven Clinton hangen.

Julian Assange, oprichter van klokkenluiderssite WikiLeaks, heeft al aangekondigd dat hij nog meer 'interessant materiaal' wil publiceren over de Democratische presidentskandidaat.

Vorige week nog publiceerde WikiLeaks 33.000 e-mails uit de privéservers van Clinton rond de start van de Democratische conventie in Philadelphia. Assange bevestigde dat Russische hackers achter lek zaten en de release ook zo getimed was. De mails gaven de indruk dat de partij Clinton voortrok, wat tot veel protest leidde bij de fans van Clintons voormalige rivaal Bernie Sanders. Het leidde tot het ontslag van de voorzitter van de Democratische partij, Debbie Wasserman Schultz.

Het hele verhaal is geen goed nieuws voor Clinton, die op dit moment door de Rust Belt trekt om aanhangers te winnen bij de witte middenklasse. Het is alvast een nieuwe episode in het getouwtrek tussen Clinton en haar rivaal Donald Trump over de Russische betrokkenheid in de campagne.

Trump moedigde de Russische inlichtingendiensten aan om 30.000 verloren mails terug te vinden. Later bestempelde hij die uitspraak als 'sarcastisch'. Clinton van haar kant ging in een interview met Fox News, haar eerste als officiële Democratische kandidaat, flink tekeer over Trumps bewondering voor Russisch president Poetin. Wat is de Russische invloed op de Amerikaanse democratie, vroeg Clinton zich af. 'Dat Trump zo openlijk Poetin prijst, iets wat een serieuze impact lijkt te hebben op het verloop van de verkiezingen, doet vragen rijzen over ons nationale veiligheid.'(JVL)

De pas afgelopen conventie van de Democratische partij heeft Hillary Clinton geen windeieren gelegd. Nu leidt ze in een poll van CBS met 43% tegenover 41% voor de Republikein in elf swing states, terwijl ze een week geleden nog één procent achterstond. Ondanks de wisselende resultaten in de peilingen blijft het dossier van de gelekte mails van de Democratische partij als een donkere wolk boven Clinton hangen.Julian Assange, oprichter van klokkenluiderssite WikiLeaks, heeft al aangekondigd dat hij nog meer 'interessant materiaal' wil publiceren over de Democratische presidentskandidaat. Vorige week nog publiceerde WikiLeaks 33.000 e-mails uit de privéservers van Clinton rond de start van de Democratische conventie in Philadelphia. Assange bevestigde dat Russische hackers achter lek zaten en de release ook zo getimed was. De mails gaven de indruk dat de partij Clinton voortrok, wat tot veel protest leidde bij de fans van Clintons voormalige rivaal Bernie Sanders. Het leidde tot het ontslag van de voorzitter van de Democratische partij, Debbie Wasserman Schultz. Het hele verhaal is geen goed nieuws voor Clinton, die op dit moment door de Rust Belt trekt om aanhangers te winnen bij de witte middenklasse. Het is alvast een nieuwe episode in het getouwtrek tussen Clinton en haar rivaal Donald Trump over de Russische betrokkenheid in de campagne. Trump moedigde de Russische inlichtingendiensten aan om 30.000 verloren mails terug te vinden. Later bestempelde hij die uitspraak als 'sarcastisch'. Clinton van haar kant ging in een interview met Fox News, haar eerste als officiële Democratische kandidaat, flink tekeer over Trumps bewondering voor Russisch president Poetin. Wat is de Russische invloed op de Amerikaanse democratie, vroeg Clinton zich af. 'Dat Trump zo openlijk Poetin prijst, iets wat een serieuze impact lijkt te hebben op het verloop van de verkiezingen, doet vragen rijzen over ons nationale veiligheid.'(JVL)