Toen de Argentijnse president Mauricio Macri zaterdag ontvangen werd door paus Franciscus, was hij vergezeld door zijn derde echtgenote, Juliana Awada. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, want tot voor kort moest de nieuwe partner van een hertrouwd staatshoofd in een andere zaal wachten tot de paus hem of haar apart kon begroeten.

De persdienst van het Vaticaan heeft de verandering niet ontkend, maar ook geen verdere details verstrekt. Volgens Vatican Insider werd het protocol aangepast op vraag van de paus. (Belga/EK)

Toen de Argentijnse president Mauricio Macri zaterdag ontvangen werd door paus Franciscus, was hij vergezeld door zijn derde echtgenote, Juliana Awada. Dat is op zijn minst opvallend te noemen, want tot voor kort moest de nieuwe partner van een hertrouwd staatshoofd in een andere zaal wachten tot de paus hem of haar apart kon begroeten. De persdienst van het Vaticaan heeft de verandering niet ontkend, maar ook geen verdere details verstrekt. Volgens Vatican Insider werd het protocol aangepast op vraag van de paus. (Belga/EK)