Het USMCA (Verenigde Staten-Mexico-Canada Akkoord), dat het vroegere NAFTA vervangt, werd ruim een jaar geleden door de leiders van de drie landen ondertekend, maar raakte tot dusver niet door het Amerikaanse Congres.

Dinsdag maakte Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, bekend dat haar Democratische Partij een overeenkomst heeft bereikt met het Witte Huis rond de handelsovereenkomst. Volgens Pelosi is de herziene versie van het USMCA 'veel beter' dan wat door de regering-Trump werd voorgesteld.

Het nieuwe akkoord zal niet voor begin volgend jaar geratificeerd worden in Washington, aldus Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat. Enkel het Mexicaanse parlement heeft het akkoord al geratificeerd.

De verbeteringen die de Democraten wisten aan te brengen zouden sterkere milieu- en arbeidsvoorwaarden omvatten voor de Amerikaanse werknemers en hogere minimumlonen in Mexico.

Het compromis over de handelsdeal komt op een opvallend moment, terwijl de Democraten in het Huis van Afgevaardigden juist in een strijd met president Donald Trump zijn verwikkeld over impeachment van de president. Voor de Democraten laat het akkoord zien dat er ook nu nog kan worden onderhandeld met het Witte Huis, maar het ondertekenen van het USMCA is ook voor Trump een overwinning. Hij noemde het oude NAFTA-akkoord meermaals de 'slechtste handelsdeal ooit' voor Amerika.

Het USMCA (Verenigde Staten-Mexico-Canada Akkoord), dat het vroegere NAFTA vervangt, werd ruim een jaar geleden door de leiders van de drie landen ondertekend, maar raakte tot dusver niet door het Amerikaanse Congres.Dinsdag maakte Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, bekend dat haar Democratische Partij een overeenkomst heeft bereikt met het Witte Huis rond de handelsovereenkomst. Volgens Pelosi is de herziene versie van het USMCA 'veel beter' dan wat door de regering-Trump werd voorgesteld. Het nieuwe akkoord zal niet voor begin volgend jaar geratificeerd worden in Washington, aldus Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat. Enkel het Mexicaanse parlement heeft het akkoord al geratificeerd. De verbeteringen die de Democraten wisten aan te brengen zouden sterkere milieu- en arbeidsvoorwaarden omvatten voor de Amerikaanse werknemers en hogere minimumlonen in Mexico. Het compromis over de handelsdeal komt op een opvallend moment, terwijl de Democraten in het Huis van Afgevaardigden juist in een strijd met president Donald Trump zijn verwikkeld over impeachment van de president. Voor de Democraten laat het akkoord zien dat er ook nu nog kan worden onderhandeld met het Witte Huis, maar het ondertekenen van het USMCA is ook voor Trump een overwinning. Hij noemde het oude NAFTA-akkoord meermaals de 'slechtste handelsdeal ooit' voor Amerika.