Precies op de dag dat het Italiaanse Hooggerechtshof besloot om het proces van Amanda Knox over een brutale seksmoord die Perugia al jaren in de ban houdt, over te doen, wordt de stad opnieuw opgeschrikt door een moordmysterie.

Rond drie uur 's nachts drong een gemaskerde man binnen in het appartement van het slapende koppel Alessandro Polizzi (23) en Julia Totsi (20) op de Via Ettore Ricci, in het centrum van Perugia in de buurt van het treinstation. De indringer stampte de deur in en vuurde twee dodelijke schoten af op Polizzi, een in zijn borst en in een zijn hoofd, waarna hij Totsi wou neerschieten. Omdat het pistool bleef haperen begon de gemaskerde man de vrouw te schoppen en te slaan.

Smekend geschreeuw

De buren werden gewekt door het kabaal. "We hoorden het geluid van brekend glas en een smekend geschreeuw van Julia", getuigde een buurvrouw in de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Ik hoorde geen schoten, enkel het geschreeuw. Omdat ik bang was zelf gewond te geraken, heb ik de deur niet geopend. Ik gluurde door het kijkgaatje maar zag niemand."

De buren verwittigden de politie die Julia in shock aantrof in het appartement. Totsi werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Na haar ondervraging slaagden de onderzoekers erin een naam en gezicht aan de dader te geven. Het moordwapen, een oude kaliber 9 mm. werd eveneens op de plaats van de misdaad gevonden. De agenten geloven dat de moordenaar het wapen verloor wanneer hij in paniek wegvluchtte.

Gewelddadig verleden

De politie onderzoekt enkele gewelddadige incidenten uit het verleden van Alessandro Polizzi om het motief van de dader te achterhalen. Zo werd enkele dagen geleden een klacht neergelegd tegen Polizzi. Een jongeman meldde dat hij aan de uitgang van een nachtclub aan de rand van Perugia een broodje aan het eten was met zijn vriendin, toen Polizzi het koppel aanviel. De jongen werd met verwondingen aan zijn neus opgenomen in het ziekenhuis. Ook de piste jaloezie wordt door de Italiaanse politie onderzocht. (LS)

Precies op de dag dat het Italiaanse Hooggerechtshof besloot om het proces van Amanda Knox over een brutale seksmoord die Perugia al jaren in de ban houdt, over te doen, wordt de stad opnieuw opgeschrikt door een moordmysterie. Rond drie uur 's nachts drong een gemaskerde man binnen in het appartement van het slapende koppel Alessandro Polizzi (23) en Julia Totsi (20) op de Via Ettore Ricci, in het centrum van Perugia in de buurt van het treinstation. De indringer stampte de deur in en vuurde twee dodelijke schoten af op Polizzi, een in zijn borst en in een zijn hoofd, waarna hij Totsi wou neerschieten. Omdat het pistool bleef haperen begon de gemaskerde man de vrouw te schoppen en te slaan. Smekend geschreeuw De buren werden gewekt door het kabaal. "We hoorden het geluid van brekend glas en een smekend geschreeuw van Julia", getuigde een buurvrouw in de Italiaanse krant Corriere della Sera. "Ik hoorde geen schoten, enkel het geschreeuw. Omdat ik bang was zelf gewond te geraken, heb ik de deur niet geopend. Ik gluurde door het kijkgaatje maar zag niemand." De buren verwittigden de politie die Julia in shock aantrof in het appartement. Totsi werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Na haar ondervraging slaagden de onderzoekers erin een naam en gezicht aan de dader te geven. Het moordwapen, een oude kaliber 9 mm. werd eveneens op de plaats van de misdaad gevonden. De agenten geloven dat de moordenaar het wapen verloor wanneer hij in paniek wegvluchtte. Gewelddadig verleden De politie onderzoekt enkele gewelddadige incidenten uit het verleden van Alessandro Polizzi om het motief van de dader te achterhalen. Zo werd enkele dagen geleden een klacht neergelegd tegen Polizzi. Een jongeman meldde dat hij aan de uitgang van een nachtclub aan de rand van Perugia een broodje aan het eten was met zijn vriendin, toen Polizzi het koppel aanviel. De jongen werd met verwondingen aan zijn neus opgenomen in het ziekenhuis. Ook de piste jaloezie wordt door de Italiaanse politie onderzocht. (LS)