Nieuwe Gambiaanse president keert terug naar Gambia

Adama Barrow © Belga Image
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De nieuwe president van Gambia, Adama Barrow, keert terug naar de Gambiaanse hoofdstad Banjul, nadat hij sinds 15 januari werd opgevangen in buurland Senegal.

De aankomst van Barrow in Banjul is omstreeks 16 uur plaatselijke tijd voorzien.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Inauguratie

Barrow won de presidentsverkiezingen van 1 december vorig jaar in het West-Afrikaanse land, maar de machtsoverdracht werd gehinderd door de weigering van de weggestemde president Yahya Jammeh om op te stappen. Barrow werd opgevangen door buurland Senegal, en legde in de Gambiaanse ambassade in Dakar de eed af.

Volgens zijn entourage komt er nog een plechtigheid in Gambia zelf.

Jammeh stemde er zaterdag na internationale druk uiteindelijk toch mee in om het land dat hij 22 jaar met ijzeren vuist leidde, te verlaten. Hij gaat in politiek ballingschap in Equatoriaal-Guinea.

Lees ook: de val van een van de beruchtste dictators ter wereld

Reisadvies

De Belgische overheid heeft intussen het reisadvies voor Gambia gewijzigd. Reizen naar Afrika’s kleinste land, bij ons vooral bekend van zijn idyllische stranden, zijn opnieuw ‘mogelijk’, luidt het advies op de website van Buitenlandse Zaken.

Toeristen wordt wel aangeraden om de actualiteit op de voet te volgen. ‘Blijf in regelmatig contact met uw touroperator, houd u afzijdig van manifestaties en betogingen en vermijd gevoelige politieke onderwerpen in het publiek’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content