Paus Franciscus heeft in de Italiaanse stad Assisi een bezoek gebracht aan het graf van Franciscus van Assisi, die in de stad werd geboren en begraven. Jorge Mario Bergoglio heeft zich als paus vernoemd naar die heilige, die voor een leven in armoede koos.

Kiezen voor armoede

De paus bracht in Assisi eerst een bezoek aan gelovigen, met onder hen ook zieken, gehandicapte kinderen, armen en daklozen. Vervolgens begaf hij zich naar het graf van Franciscus van Assisi om te bidden. Hij leidde ook een mis in de Umbrische stad.

Paus Franciscus pleitte tijdens zijn bezoek voor een Kerk die solidair is met de armen en met mensen met een handicap. Hij riep de Kerk ook op om, in navolging van Franciscus van Assisi, voor armoede en soberheid te kiezen. Ook moeten de gelovigen zich volgens hem verzetten tegen de "aardse" bezorgdheden, "een kanker in de maatschappij die de mens en de Kerk doodt".

Scheepsramp

Voorts besteedde hij aandacht aan de scheepsramp die plaatsvond voor de kust van Lampedusa en die vermoedelijk aan een driehonderdtal vluchtelingen het leven kostte. De kerkleider veroordeelde daarbij "de onverschilligheid ten opzichte van hen die de slavernij en de honger ontvluchten om vrijheid te vinden, en daarbij de dood vinden".

Er waren tussen de 60.000 en 100.000 gelovigen naar Assisi afgezakt om de paus te kunnen toejuichen. (Belga/TE)

Paus Franciscus heeft in de Italiaanse stad Assisi een bezoek gebracht aan het graf van Franciscus van Assisi, die in de stad werd geboren en begraven. Jorge Mario Bergoglio heeft zich als paus vernoemd naar die heilige, die voor een leven in armoede koos. De paus bracht in Assisi eerst een bezoek aan gelovigen, met onder hen ook zieken, gehandicapte kinderen, armen en daklozen. Vervolgens begaf hij zich naar het graf van Franciscus van Assisi om te bidden. Hij leidde ook een mis in de Umbrische stad.Paus Franciscus pleitte tijdens zijn bezoek voor een Kerk die solidair is met de armen en met mensen met een handicap. Hij riep de Kerk ook op om, in navolging van Franciscus van Assisi, voor armoede en soberheid te kiezen. Ook moeten de gelovigen zich volgens hem verzetten tegen de "aardse" bezorgdheden, "een kanker in de maatschappij die de mens en de Kerk doodt". Voorts besteedde hij aandacht aan de scheepsramp die plaatsvond voor de kust van Lampedusa en die vermoedelijk aan een driehonderdtal vluchtelingen het leven kostte. De kerkleider veroordeelde daarbij "de onverschilligheid ten opzichte van hen die de slavernij en de honger ontvluchten om vrijheid te vinden, en daarbij de dood vinden". Er waren tussen de 60.000 en 100.000 gelovigen naar Assisi afgezakt om de paus te kunnen toejuichen. (Belga/TE)