Op televisiebeelden is te zien hoe een vlag van Islamitische Staat uit de woning gedragen wordt. Sammanthurai ligt niet ver van de stad Batticaloa, waar op Pasen een kerk werd aangevallen. Op Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf.

In totaal vielen er meer dan 320 doden. De meeste ontploffingen gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.

Op televisiebeelden is te zien hoe een vlag van Islamitische Staat uit de woning gedragen wordt. Sammanthurai ligt niet ver van de stad Batticaloa, waar op Pasen een kerk werd aangevallen. Op Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf. In totaal vielen er meer dan 320 doden. De meeste ontploffingen gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten. Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen.