De nieuwe regering wordt geleid door Sherif Ismail, voormalig minister van Olie, en telt 14 nieuwelingen. Belangrijke portefeuilles als Financiën, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Justitie bleven echter onveranderd.

Nieuw parlement

Verwacht wordt dat de nieuwe regering aanblijft tot er, nog dit jaar, een nieuw parlement wordt gekozen.

Eerder deze maand werd (intussen voormalig) minister van Landbouw Salah Helal samen met enkele assistenten nog opgepakt op verdenking van corruptie. Helal zou smeergeld van zakenlui ontvangen hebben om de overname van landbouwgebied te vergemakkelijken.

De zaak wordt omschreven als het grootste corruptiedossier sinds al-Sissi meer dan een jaar geleden aan de macht kwam. (Belga/NS)

De nieuwe regering wordt geleid door Sherif Ismail, voormalig minister van Olie, en telt 14 nieuwelingen. Belangrijke portefeuilles als Financiën, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Justitie bleven echter onveranderd. Verwacht wordt dat de nieuwe regering aanblijft tot er, nog dit jaar, een nieuw parlement wordt gekozen. Eerder deze maand werd (intussen voormalig) minister van Landbouw Salah Helal samen met enkele assistenten nog opgepakt op verdenking van corruptie. Helal zou smeergeld van zakenlui ontvangen hebben om de overname van landbouwgebied te vergemakkelijken. De zaak wordt omschreven als het grootste corruptiedossier sinds al-Sissi meer dan een jaar geleden aan de macht kwam. (Belga/NS)