Nieuwe brokstukken ‘zo goed als zeker’ van verdwenen Boeing MH370

Chinese studenten bidden voor vlucht MH370. © REUTERS

Twee brokstukken die zijn teruggevonden in Zuid-Afrika en Mauritius zijn zo goed als zeker afkomstig van het verdwenen vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines.

Volgens de Australische autoriteiten zijn de twee brokstukken die teruggevonden werden in Zuid-Afrika en Mauritius zo goed als zeker afkomstig van het verdwenen vliegtuig MH370 van Malaysia Airlines.

Het Australian Transport Safety Bureau heeft de twee brokstukken onderzocht. Ze werden aangetroffen in Mossel Bay in Zuid-Afrika en op het eiland Rodrigues, dat hoort bij Mauritius in de Indische Oceaan.

In maart hadden de autoriteiten al aangekondigd dat brokstukken die in Mozambique werden aangetroffen zo goed als zeker van MH370 afkomstig waren. Tot dan was het enige bewijs dat de Boeing 777 neergestort was een stuk van een vleugel dat in juli was aangespoeld op La Réunion en volgens de Maleisische autoriteiten en de Franse justitie van het vliegtuig was.

Raadsel

Australië coördineert de zoektocht naar MH370 in het zuiden van de Indische Oceaan. De Boeing verdween op 8 maart 2014 kort na het opstijgen in Kuala Lumpur van de radar, en het is tot vandaag een raadsel wat er met het vliegtuig en zijn 239 inzittenden is gebeurd.

Australië, Maleisië en China, drie van de vier landen die de meeste inwoners verloren bij de ramp, zijn overeengekomen om de zoekacties te stoppen als ze niets vinden in het huidige zoekgebied van 120.000 vierkante kilometer. Dat zal waarschijnlijk in juni of juli het geval zijn. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content