Nieuwe beschuldigingen tegen Trumps kandidaat voor Hooggerechtshof

Brett Kavanaugh © AFP

Een vrouw heeft woensdag Brett Kavanaugh, de kandidaat van president Donald Trump bij het Hooggerechtshof, ervan beschuldigd tijdens haar jeugd deel uit te maken van een groep jongens die probeerden meisjes te laten drinken of te drogeren om hen dan te kunnen misbruiken.

In een door haar advocaat vrijgegeven verklaring op eer zegt Julie Swetnick tevens ook zelf slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting tijdens een feestje in ongeveer 1982 waarop Kavanaugh ‘aanwezig’ was.

Kavanaugh zelf heeft de jongste beschuldigingen als ‘belachelijk en uit de Twilight Zone’ bestempeld. ‘Ik weet niet wie dit is en dit gebeurde nooit’, zei de kandidaat-rechter in een door het Witte Huis verspreide verlaring. Alles is gedaan ‘om iets te kunnen vinden, wat het ook zij, hoe onwaarschijnlijk en gemeen ook, om mijn nominatie te blokkeren’

. De Democratische oppositie in de Senaat, die over de benoeming moet stemmen, heeft woensdag gevraagd dit ‘onmiddellijk op te schorten’. De ‘meerdere’ beschuldigingen moeten voorwerp van onderzoek worden. Normaal stemt de commissie voor Justitie van de Senaat vrijdag omtrent de voordracht van Kavanaugh. Reeds drie vrouwen hebben hem beschuldigd van aanranding of onaangepast seksueel gedrag tijdens wilde feestjes in de jaren tachtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content