In Frankrijk is dinsdag voor de zesde keer in twee maanden tijd op landelijk niveau geprotesteerd tegen de door de overheid geplande hervorming van het pensioenstelsel.

Er werd gestaakt en in het hele land stonden er 266 betogingen op het programma tegen de verhoging van de minimumpensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar.

Op de Parijse luchthaven van Orly wordt volgens AFP vijftig procent van de vluchten dinsdag geannuleerd. Op de luchthaven van Roissy en elders is dat dertig procent.

Intussen wordt het brandstoftekort in Frankrijk steeds nijpender. De twaalf raffinaderijen in het land zijn in staking. Maandagavond hadden 2.500 van de 12.500 tankstations in het land af te rekenen met bevoorradingsproblemen.

De vrachtwagenchauffeurs sloten zich maandag aan bij de staking. Er zijn ook stakingsaanzeggingen ingediend bij de Post, France Télécom, in het onderwijs en bij de openbare 'audiovisuele media.

Maatregelen Sarkozy

De schattingen over het aantal mensen dat dinsdag deelnam aan de manifestaties in Frankrijk tegen de pensioenhervorming lopen sterk uiteen. Volgens de CGT, één van de belangrijkste vakbonden, ging het om 3,5 miljoen mensen. De politie hield het op 1,1 miljoen deelnemers.

De Franse president Nicolas Sarkozy kondigde dinsdag aan dat hij maatregelen gaat nemen tegen de blokkades van de raffinaderijen en ervoor zal zorgen dat de orde gehandhaafd wordt.

De president stelde een vergadering in het vooruitzicht om een aantal zaken te deblokkeren. 'Want er zijn mensen die willen werken en die niet zonder benzine mogen gezet worden'.

In Frankrijk is dinsdag voor de zesde keer in twee maanden tijd op landelijk niveau geprotesteerd tegen de door de overheid geplande hervorming van het pensioenstelsel.Er werd gestaakt en in het hele land stonden er 266 betogingen op het programma tegen de verhoging van de minimumpensioenleeftijd van 60 naar 62 jaar. Op de Parijse luchthaven van Orly wordt volgens AFP vijftig procent van de vluchten dinsdag geannuleerd. Op de luchthaven van Roissy en elders is dat dertig procent.Intussen wordt het brandstoftekort in Frankrijk steeds nijpender. De twaalf raffinaderijen in het land zijn in staking. Maandagavond hadden 2.500 van de 12.500 tankstations in het land af te rekenen met bevoorradingsproblemen.De vrachtwagenchauffeurs sloten zich maandag aan bij de staking. Er zijn ook stakingsaanzeggingen ingediend bij de Post, France Télécom, in het onderwijs en bij de openbare 'audiovisuele media.Maatregelen SarkozyDe schattingen over het aantal mensen dat dinsdag deelnam aan de manifestaties in Frankrijk tegen de pensioenhervorming lopen sterk uiteen. Volgens de CGT, één van de belangrijkste vakbonden, ging het om 3,5 miljoen mensen. De politie hield het op 1,1 miljoen deelnemers.De Franse president Nicolas Sarkozy kondigde dinsdag aan dat hij maatregelen gaat nemen tegen de blokkades van de raffinaderijen en ervoor zal zorgen dat de orde gehandhaafd wordt.De president stelde een vergadering in het vooruitzicht om een aantal zaken te deblokkeren. 'Want er zijn mensen die willen werken en die niet zonder benzine mogen gezet worden'.