Noord-Korea liet toen weten dat het met succes een waterstofbom had getest die gemonteerd kan worden op een langeafstandsraket. Het Zuid-Koreaanse Meteorologische Instituut meldde dan weer dat de beving vermoedelijk een 'natuurlijke oorzaak' had. Dat berichtte ook het Japanse persbureau Kyodo.

Wereldleiders hebben het autoritaire regime in Pyongyang de duimschroeven aangedraaid wegens zijn nucleaire programma en zijn herhaaldelijke ballistische tests. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gooiden eerder deze week nog met verwijten naar mekaar. Trump vertelde dinsdag voor de Algemene Vergadering van de VN dat de VS Noord-Korea 'volledig' zouden kunnen 'vernietigen', waarna Kim de Amerikaanse president 'geestesziek' noemde.

Noord-Korea liet toen weten dat het met succes een waterstofbom had getest die gemonteerd kan worden op een langeafstandsraket. Het Zuid-Koreaanse Meteorologische Instituut meldde dan weer dat de beving vermoedelijk een 'natuurlijke oorzaak' had. Dat berichtte ook het Japanse persbureau Kyodo. Wereldleiders hebben het autoritaire regime in Pyongyang de duimschroeven aangedraaid wegens zijn nucleaire programma en zijn herhaaldelijke ballistische tests. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gooiden eerder deze week nog met verwijten naar mekaar. Trump vertelde dinsdag voor de Algemene Vergadering van de VN dat de VS Noord-Korea 'volledig' zouden kunnen 'vernietigen', waarna Kim de Amerikaanse president 'geestesziek' noemde.