'Er waren twee jongeren van Egyptische origine die zich opmaakten om een aanslag te plegen, ofwel met springstoffen, ofwel met ricine, dit zeer krachtige vergif (...)', zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. Hij legde uit dat de twee jongeren over handleidingen beschikten om vergif aan te maken, in het bijzonder op basis van ricine. Dit natuurlijke vergif is van plantaardige oorsprong en is relatief eenvoudig aan te maken, en aan een zeer lage kost.

Volgens televisiezender France 2 zijn bij de broers ook handleidingen gevonden om explosieven aan te maken. De arrestatie gebeurde in Parijs, na detectie van onrustwekkende boodschappen die via de app Telegram waren uitgewisseld. Bijna een week geleden heeft een man bij een jihadistische aanslag in Parijs iemand met een mes gedood en vijf anderen verwond. Het Franse persbureau AFP vernam dat die arrestatie in het noorden van Parijs op 11 mei gebeurde, een dag voor de mesaanval. Een van de twee mannen heeft bekend tot daden te hebben willen overgaan.

Sinds januari 2015 zijn in Frankrijk 51 aanslagen verijdeld, zei premier Edouard Philippe eind mei. Niettemin waren er sinds januari 2015 meerdere aanslagen waarbij meer dan 240 mensen zijn gedood.

'Er waren twee jongeren van Egyptische origine die zich opmaakten om een aanslag te plegen, ofwel met springstoffen, ofwel met ricine, dit zeer krachtige vergif (...)', zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb. Hij legde uit dat de twee jongeren over handleidingen beschikten om vergif aan te maken, in het bijzonder op basis van ricine. Dit natuurlijke vergif is van plantaardige oorsprong en is relatief eenvoudig aan te maken, en aan een zeer lage kost.Volgens televisiezender France 2 zijn bij de broers ook handleidingen gevonden om explosieven aan te maken. De arrestatie gebeurde in Parijs, na detectie van onrustwekkende boodschappen die via de app Telegram waren uitgewisseld. Bijna een week geleden heeft een man bij een jihadistische aanslag in Parijs iemand met een mes gedood en vijf anderen verwond. Het Franse persbureau AFP vernam dat die arrestatie in het noorden van Parijs op 11 mei gebeurde, een dag voor de mesaanval. Een van de twee mannen heeft bekend tot daden te hebben willen overgaan.Sinds januari 2015 zijn in Frankrijk 51 aanslagen verijdeld, zei premier Edouard Philippe eind mei. Niettemin waren er sinds januari 2015 meerdere aanslagen waarbij meer dan 240 mensen zijn gedood.