Volgens de documenten was de tiener in 2002 verhuisd vanuit Polen naar de VS. Ze ontmoette Weinstein op een evenement dat georganiseerd was door haar modellenagentschap. Het meisje, dat in de gerechtsdocumenten anoniem blijft, trok een paar dagen later naar het huis van de producer in New York, waar hij seks met haar wilde.

"Weinstein bedreigde haar en zette haar onder druk, waarbij hij erop wees dat hij de carrières van Penelope Cruz en Gwyneth Paltrow had gelanceerd", bericht Sky News op basis van de documenten.

Volgens haar advocaten werd het meisje "gedwongen" om hem te bevredigen. Weinstein zou haar duidelijk gemaakt hebben dat ze "door niet in te gaan op zijn seksuele avances, geen kans maakte in Hollywood". De twee zouden elkaar nadien nog verschillende keren hebben gezien.

De Poolse tiener is het jongste gekende slachtoffer van Weinstein. Haar verhaal maakt deel uit van een groepsklacht die werd ingediend door het advocatenbureau Hagens Berman, aldus Sky News. Dat advocatenbureau viseert niet alleen Weinstein zelf, maar ook zijn filmstudio en een reeks individuen omdat zij op de hoogte zouden zijn geweest van zijn praktijken.

Weinstein is momenteel vrij op borg. Er zijn nog zes strafaanklachten hangende voor verkrachting en aanranding. De ex-producer ontkent alles.

Volgens de documenten was de tiener in 2002 verhuisd vanuit Polen naar de VS. Ze ontmoette Weinstein op een evenement dat georganiseerd was door haar modellenagentschap. Het meisje, dat in de gerechtsdocumenten anoniem blijft, trok een paar dagen later naar het huis van de producer in New York, waar hij seks met haar wilde. "Weinstein bedreigde haar en zette haar onder druk, waarbij hij erop wees dat hij de carrières van Penelope Cruz en Gwyneth Paltrow had gelanceerd", bericht Sky News op basis van de documenten. Volgens haar advocaten werd het meisje "gedwongen" om hem te bevredigen. Weinstein zou haar duidelijk gemaakt hebben dat ze "door niet in te gaan op zijn seksuele avances, geen kans maakte in Hollywood". De twee zouden elkaar nadien nog verschillende keren hebben gezien. De Poolse tiener is het jongste gekende slachtoffer van Weinstein. Haar verhaal maakt deel uit van een groepsklacht die werd ingediend door het advocatenbureau Hagens Berman, aldus Sky News. Dat advocatenbureau viseert niet alleen Weinstein zelf, maar ook zijn filmstudio en een reeks individuen omdat zij op de hoogte zouden zijn geweest van zijn praktijken. Weinstein is momenteel vrij op borg. Er zijn nog zes strafaanklachten hangende voor verkrachting en aanranding. De ex-producer ontkent alles.