Een winterse stortbui bracht vrijdag in 24 uur tijd dubbel zoveel regen als er normaal in de hele maand juli valt. Honderden bewoners zijn intussen uit hun huizen geëvacueerd, voor zover bekend vielen er geen doden of gewonden.

Voor de grootste steden op het Zuidereiland, Christchurch en Dunedin, hebben de Nieuw-Zeelandse autoriteiten intussen de noodtoestand uitgeroepen. Openbaar vervoer in de regio ligt er zo goed als stil en verschillende grote wegen zijn afgesloten voor het verkeer. De evacuatie van bewoners is nog volop bezig.

De weerdiensten roepen de Nieuw-Zeelanders intussen op tot blijvende waakzaamheid. De regen valt nog steeds met bakken uit de lucht, dat kan in combinatie met de strakke wind landverschuivingen veroorzaken.

De politie vraagt alle inwoners om binnen te blijven. Nieuw-Zeeland wordt al voor de tweede keer in twee weken tijd getroffen door een zware storm. Vorige week kreeg het eiland te maken met rukwinden tot 140 kilometer per uur en hevige buien. Ook die storm veroorzaakte veel schade.

Een winterse stortbui bracht vrijdag in 24 uur tijd dubbel zoveel regen als er normaal in de hele maand juli valt. Honderden bewoners zijn intussen uit hun huizen geëvacueerd, voor zover bekend vielen er geen doden of gewonden.Voor de grootste steden op het Zuidereiland, Christchurch en Dunedin, hebben de Nieuw-Zeelandse autoriteiten intussen de noodtoestand uitgeroepen. Openbaar vervoer in de regio ligt er zo goed als stil en verschillende grote wegen zijn afgesloten voor het verkeer. De evacuatie van bewoners is nog volop bezig. De weerdiensten roepen de Nieuw-Zeelanders intussen op tot blijvende waakzaamheid. De regen valt nog steeds met bakken uit de lucht, dat kan in combinatie met de strakke wind landverschuivingen veroorzaken. De politie vraagt alle inwoners om binnen te blijven. Nieuw-Zeeland wordt al voor de tweede keer in twee weken tijd getroffen door een zware storm. Vorige week kreeg het eiland te maken met rukwinden tot 140 kilometer per uur en hevige buien. Ook die storm veroorzaakte veel schade.