In het onderzoek naar de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann onderzoeken Britse speurders nu de piste van één enkele indringer die tussen 2004 en 2010 tijdens een serie "inbraken" in vakantiewoningen in de Algarve vier meisjes seksueel zou hebben misbruikt, zo hebben Britse media gemeld.

'Maddie' verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde. Geciteerd door het ITV News zei speurder Andy Redwood dat het vinden van een zwartharige en gebruinde man die "een ongezonde belangstelling in jonge blanke meisjes" had nu een topprioriteit in het onderzoek is. De man spreekt Engels met een buitenlands accent. Hij is tussen 2004 en 2010 binnengedrongen in twaalf woningen in de Algarve waar Britse gezinnen verbleven, volgens de krant Daily Mirror meestal buiten het seizoen.

Kalme dader

Bij vier van de inbraken zijn vijf kinderen tussen 7 en 10 jaar seksueel misbruikt, terwijl ze in bed lagen. In één geval zijn twee meisjes in dezelfde villa aangerand. Die gevallen dateren van de periode 2004-2006, dus nog voor McCann mysterieus verdween.

De zaken zijn niet identiek, maar vertonen toch gelijkenissen, zo citeert de Mirror de politie. In de meeste gevallen waren er geen aanwijzingen van een geforceerde toegang tot de woning, was er niets gestolen, en dook de indringer tussen 02.00 en 05.00 uur op.

De verdachte vertoefde al in de villa of hing er een tijdje rond vooraleer misdrijven te begaan. Bij sommige inbraken werd hij gestoord door een binnenkomende ouder of een kind dat wakker werd. Zelfs in die gevallen bleef de indringer erg kalm. Ook in Praia da Luz, het dorp waar Madeleine verdween, werden twee kinderen lastig gevallen. Niemand werd aangeklaagd.

20.000 pond

De politie doet een grootschalige oproep tot het publiek om de man te vinden. "Wij moeten de identiteit van deze man vaststellen", citeerde de Mirror Redwood. "Al is het maar om de man van verder onderzoek uit te sluiten."

De Britse politie looft nog steeds tot 20.000 pond uit voor informatie die kan leiden tot de identificering, arrestatie en vervolging van wie het kind heeft ontvoerd, aldus de speurder. (Belga/AVE)

In het onderzoek naar de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann onderzoeken Britse speurders nu de piste van één enkele indringer die tussen 2004 en 2010 tijdens een serie "inbraken" in vakantiewoningen in de Algarve vier meisjes seksueel zou hebben misbruikt, zo hebben Britse media gemeld.'Maddie' verdween in mei 2007 net voor haar vierde verjaardag spoorloos uit het vakantieappartement dat haar ouders in het Portugese Praia da Luz hadden gehuurd, terwijl het ouderpaar wat verderop dineerde. Geciteerd door het ITV News zei speurder Andy Redwood dat het vinden van een zwartharige en gebruinde man die "een ongezonde belangstelling in jonge blanke meisjes" had nu een topprioriteit in het onderzoek is. De man spreekt Engels met een buitenlands accent. Hij is tussen 2004 en 2010 binnengedrongen in twaalf woningen in de Algarve waar Britse gezinnen verbleven, volgens de krant Daily Mirror meestal buiten het seizoen. Kalme dader Bij vier van de inbraken zijn vijf kinderen tussen 7 en 10 jaar seksueel misbruikt, terwijl ze in bed lagen. In één geval zijn twee meisjes in dezelfde villa aangerand. Die gevallen dateren van de periode 2004-2006, dus nog voor McCann mysterieus verdween. De zaken zijn niet identiek, maar vertonen toch gelijkenissen, zo citeert de Mirror de politie. In de meeste gevallen waren er geen aanwijzingen van een geforceerde toegang tot de woning, was er niets gestolen, en dook de indringer tussen 02.00 en 05.00 uur op. De verdachte vertoefde al in de villa of hing er een tijdje rond vooraleer misdrijven te begaan. Bij sommige inbraken werd hij gestoord door een binnenkomende ouder of een kind dat wakker werd. Zelfs in die gevallen bleef de indringer erg kalm. Ook in Praia da Luz, het dorp waar Madeleine verdween, werden twee kinderen lastig gevallen. Niemand werd aangeklaagd.20.000 pondDe politie doet een grootschalige oproep tot het publiek om de man te vinden. "Wij moeten de identiteit van deze man vaststellen", citeerde de Mirror Redwood. "Al is het maar om de man van verder onderzoek uit te sluiten." De Britse politie looft nog steeds tot 20.000 pond uit voor informatie die kan leiden tot de identificering, arrestatie en vervolging van wie het kind heeft ontvoerd, aldus de speurder. (Belga/AVE)