Het graf, met een oppervlakte van ongeveer 4 meter bij 16 meter, is gevonden op basis van getuigenverklaringen van ex-gevangenen. Dat heeft het tv-programma Nieuwsuur op de Nederlandse publieke omroep NPO gemeld.

De onderzoekers waren op zoek gegaan op aanwijzingen van Paul Verschure, een kleinzoon van de in Bergen-Belsen overleden Nederlandse transportondernemer Jan Verschure. Hij sprak met ex-gevangenen die met zijn grootvader in het kamp hebben gezeten.

Een van hen kwam met een kaart met daarop de locatie waar Jan Verschure waarschijnlijk is begraven. Daar is nu alleen een grasveld. Na diverse metingen op de aangewezen plek heeft de Nederlandse oorlogsarcheoloog Ivar Schute vastgesteld dat zich daar vrijwel zeker een massagraf bevindt. (Belga/TE)

Het graf, met een oppervlakte van ongeveer 4 meter bij 16 meter, is gevonden op basis van getuigenverklaringen van ex-gevangenen. Dat heeft het tv-programma Nieuwsuur op de Nederlandse publieke omroep NPO gemeld. De onderzoekers waren op zoek gegaan op aanwijzingen van Paul Verschure, een kleinzoon van de in Bergen-Belsen overleden Nederlandse transportondernemer Jan Verschure. Hij sprak met ex-gevangenen die met zijn grootvader in het kamp hebben gezeten. Een van hen kwam met een kaart met daarop de locatie waar Jan Verschure waarschijnlijk is begraven. Daar is nu alleen een grasveld. Na diverse metingen op de aangewezen plek heeft de Nederlandse oorlogsarcheoloog Ivar Schute vastgesteld dat zich daar vrijwel zeker een massagraf bevindt. (Belga/TE)