In de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan zijn minstens 26 mensen omgekomen toen een raket insloeg tijdens een trouwfeest. Meer dan 50 mensen raakten bovendien gewond. De slachtoffers waren vooral vrouwen en kinderen. In eerste instantie werd gedacht dat de terreurorganisatie Taliban de raket afvuurde, maar die ontkent alle betrokkenheid.

'Twee militairen worden verdacht', maakte de gouverneur van de provincie een dag na de aanslag beken. 'Op dit moment is een team van onderzoekers het gebied onder de loep aan het nemen.'

Einde NAVO-missie

Op 31 december eindigde na meer dan een decennium de NAVO-missie in Afghanistan waaraan meer dan 51 landen bijdroegen. Vanaf 1 januari wordt de gevechtsmissie ingeruild voor de missie Resolute Support, om het Afghaanse leger op te leiden. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, noemde de missie een groot succes, ondanks de verliezen, want sinds 2001 verloor de coalitie 3.485 soldaten. (AVE)

In de provincie Helmand in het zuiden van Afghanistan zijn minstens 26 mensen omgekomen toen een raket insloeg tijdens een trouwfeest. Meer dan 50 mensen raakten bovendien gewond. De slachtoffers waren vooral vrouwen en kinderen. In eerste instantie werd gedacht dat de terreurorganisatie Taliban de raket afvuurde, maar die ontkent alle betrokkenheid. 'Twee militairen worden verdacht', maakte de gouverneur van de provincie een dag na de aanslag beken. 'Op dit moment is een team van onderzoekers het gebied onder de loep aan het nemen.'Op 31 december eindigde na meer dan een decennium de NAVO-missie in Afghanistan waaraan meer dan 51 landen bijdroegen. Vanaf 1 januari wordt de gevechtsmissie ingeruild voor de missie Resolute Support, om het Afghaanse leger op te leiden. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, noemde de missie een groot succes, ondanks de verliezen, want sinds 2001 verloor de coalitie 3.485 soldaten. (AVE)