De oerconservatieve Newt Gingrich gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Republikeinse kandidatuur bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij nu ook zelf bevestigd in een videoboodschap aan zijn aanhangers.

"Ik zal mijn campagne officieel opschorten tijdens een persontmoeting", luidt het in de boodschap die op de website van Gingrich werd geplaatst. "Ik wou dat jullie het als eerste wisten", bedankt hij zijn aanhangers. Gingrich voegt onder meer nog toe dat hij bijna 180.000 giften kreeg voor zijn campagne.

De voormalige Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden riep zijn aanhangers nog op om de huidige president Barack Obama te verslaan. "Een herverkiezing van Obama zou een echte ramp zijn", aldus Gingrich in de videoboodschap.

Twee voorverkiezingen

Newt Gingrich won enkel de voorverkiezingen in South Carolina en zijn thuisstaat Georgia. Na zijn terugtrekking strijden alleen nog voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney en de Texaan Ron Paul om de Republikeinse kandidatuur. Er is nog weinig twijfel dat Romney het zal halen. (Belga/INM)

De oerconservatieve Newt Gingrich gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Republikeinse kandidatuur bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft hij nu ook zelf bevestigd in een videoboodschap aan zijn aanhangers. "Ik zal mijn campagne officieel opschorten tijdens een persontmoeting", luidt het in de boodschap die op de website van Gingrich werd geplaatst. "Ik wou dat jullie het als eerste wisten", bedankt hij zijn aanhangers. Gingrich voegt onder meer nog toe dat hij bijna 180.000 giften kreeg voor zijn campagne. De voormalige Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden riep zijn aanhangers nog op om de huidige president Barack Obama te verslaan. "Een herverkiezing van Obama zou een echte ramp zijn", aldus Gingrich in de videoboodschap. Twee voorverkiezingen Newt Gingrich won enkel de voorverkiezingen in South Carolina en zijn thuisstaat Georgia. Na zijn terugtrekking strijden alleen nog voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney en de Texaan Ron Paul om de Republikeinse kandidatuur. Er is nog weinig twijfel dat Romney het zal halen. (Belga/INM)