David Sweat, de ontsnapte moordenaar, kon na drie weken ingerekend worden, zo schrijft CNN. Op Sweat en zijn kompaan Richard Matt werd drie weken lang een klopjacht gehouden. Voor Matt liep die fataal af.

David Sweat werd opgemerkt door een agent van de New York State Police. Toen Sweat het op een lopen zette, begon de agent de achtervolging. 'Op een bepaald moment, toen ze door een veld liepen, besefte hij dat Sweat het zou halen. Net voor Sweat een bomenrij bereikte, waarna hij wellicht zou verdwijnen, vuurde de agent twee keer,' zo zei een woordvoerder van de politie.

Sweat werd tweemaal geraakt in het lichaam. Hijzelf was ongewapend en droeg camouflagekledij.

Hij werd opgesloten vlabij de Canadese grens, waarnaar hij wellicht onderweg was, aldus de politie. 'He was that close.'

De gevangene zou er slecht aan toe zijn, aldus CNN.

'De nachtmerrie is eindelijk voorbij,' zo verklaarde de gouverneur van New York Andrew Cuomo. 'Uiteraard wil je niet dat dit gebeurt in de eerste plaats. Maar als het dan toch moet, dan wil je dat het eindigt zoals het geëindigd is.'

De twee mannen ontsnapten op spectaculaire wijze, die aan de televisiereeks Prison Breakdeed denken. Ze lieten zelfs een afscheidsbriefje achter. Het verhaal, waarin ook een vrouwelijke cipier een vreemde rol speelde, kreeg een tragikomisch kantje, met steeds gekker wordende 'plotwendingen'.

David Sweat werd opgemerkt door een agent van de New York State Police. Toen Sweat het op een lopen zette, begon de agent de achtervolging. 'Op een bepaald moment, toen ze door een veld liepen, besefte hij dat Sweat het zou halen. Net voor Sweat een bomenrij bereikte, waarna hij wellicht zou verdwijnen, vuurde de agent twee keer,' zo zei een woordvoerder van de politie. Sweat werd tweemaal geraakt in het lichaam. Hijzelf was ongewapend en droeg camouflagekledij. Hij werd opgesloten vlabij de Canadese grens, waarnaar hij wellicht onderweg was, aldus de politie. 'He was that close.'De gevangene zou er slecht aan toe zijn, aldus CNN. 'De nachtmerrie is eindelijk voorbij,' zo verklaarde de gouverneur van New York Andrew Cuomo. 'Uiteraard wil je niet dat dit gebeurt in de eerste plaats. Maar als het dan toch moet, dan wil je dat het eindigt zoals het geëindigd is.' De twee mannen ontsnapten op spectaculaire wijze, die aan de televisiereeks Prison Breakdeed denken. Ze lieten zelfs een afscheidsbriefje achter. Het verhaal, waarin ook een vrouwelijke cipier een vreemde rol speelde, kreeg een tragikomisch kantje, met steeds gekker wordende 'plotwendingen'.