Netanyahu zei dat hij een ministerieel comité zal aanduiden dat moet luisteren naar de ideeën en klachten van de sociale bewegingen en de vertegenwoordigers van de verschillende sectoren. Het comité moet vervolgens zorgen voor een "verantwoord en uitvoerbaar plan dat het economische gewicht op de burgers moet verlichten".

Deze beslissing komt er nadat er in het land hevig geprotesteerd werd tegen de levensduurte en de inkomensongelijkheid. De huizen in Israël zijn onbetaalbaar geworden, de energieprijzen fors gestegen en de kloof tussen arm en rijk blijft groeien.

Ongeziene protestacties
Voor de tweede zaterdagavond op rij gaven de Israëliërs dan ook massaal gehoor aan oproepen via sociale media om op straat te komen in Tel Aviv, Jeruzalem en andere steden. Volgens de plaatselijke media namen in totaal 150.000 mensen deel aan het grootste sociaal protest van de voorbije decennia in Israël.

De protesten hebben Haim Shani, de directeur-generaal van het ministerie van Financiën, zondag alvast tot ontslag aangezet. Als reden voor zijn ontslag haalt hij "meningsverschillen over essentiële onderwerpen" met de minister van Financiën aan. (Belga/VF)

Netanyahu zei dat hij een ministerieel comité zal aanduiden dat moet luisteren naar de ideeën en klachten van de sociale bewegingen en de vertegenwoordigers van de verschillende sectoren. Het comité moet vervolgens zorgen voor een "verantwoord en uitvoerbaar plan dat het economische gewicht op de burgers moet verlichten". Deze beslissing komt er nadat er in het land hevig geprotesteerd werd tegen de levensduurte en de inkomensongelijkheid. De huizen in Israël zijn onbetaalbaar geworden, de energieprijzen fors gestegen en de kloof tussen arm en rijk blijft groeien. Ongeziene protestacties Voor de tweede zaterdagavond op rij gaven de Israëliërs dan ook massaal gehoor aan oproepen via sociale media om op straat te komen in Tel Aviv, Jeruzalem en andere steden. Volgens de plaatselijke media namen in totaal 150.000 mensen deel aan het grootste sociaal protest van de voorbije decennia in Israël. De protesten hebben Haim Shani, de directeur-generaal van het ministerie van Financiën, zondag alvast tot ontslag aangezet. Als reden voor zijn ontslag haalt hij "meningsverschillen over essentiële onderwerpen" met de minister van Financiën aan. (Belga/VF)