De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft een aanbod van de Amerikaanse president Barack Obama voor een ontmoeting midden maart in Washington afgeslagen, zo heeft het Witte Huis bekendgemaakt, eraan toevoegend "verrast" te zijn.

De relaties tussen beide bewindslieden zijn al jaren stroef. In het zog van het internationale akkoord omtrent het Iraanse atoomprogramma stegen de spanningen tussen de Democraat Obama en de rechtse premier Netanyahu ten top. Deze laatste is de grootste criticus van dat akkoord.

Voorverkiezing VS

Op de Facebookpagina van de Israëlische regeringsleider luidt het nu dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden tijdens zijn dinsdag startend bezoek aan Israël met Netanyahu zal praten over "de grote uitdagingen in onze regio".

Het kabinet-Netanyahu liet weten dat de premier niet met Obama wil praten omdat hij "niet wil interfereren" in de voorverkiezingen voor het Witte Huis die op kruissnelheid zitten. (Belga/AVE)

De Israelische premier Benjamin Netanyahu heeft een aanbod van de Amerikaanse president Barack Obama voor een ontmoeting midden maart in Washington afgeslagen, zo heeft het Witte Huis bekendgemaakt, eraan toevoegend "verrast" te zijn.De relaties tussen beide bewindslieden zijn al jaren stroef. In het zog van het internationale akkoord omtrent het Iraanse atoomprogramma stegen de spanningen tussen de Democraat Obama en de rechtse premier Netanyahu ten top. Deze laatste is de grootste criticus van dat akkoord.Op de Facebookpagina van de Israëlische regeringsleider luidt het nu dat de Amerikaanse vicepresident Joe Biden tijdens zijn dinsdag startend bezoek aan Israël met Netanyahu zal praten over "de grote uitdagingen in onze regio". Het kabinet-Netanyahu liet weten dat de premier niet met Obama wil praten omdat hij "niet wil interfereren" in de voorverkiezingen voor het Witte Huis die op kruissnelheid zitten. (Belga/AVE)