President Reuven Rivlin zal nu aan een ander parlementslid vragen om een nieuwe meerderheid te vormen. Verwacht wordt dat oppositielieder Yair Lapid, van de centrumpartij Yesh Atid (Toekomstpartij), woensdag die opdracht zal krijgen. Hij krijgt daarvoor dan 28 dagen de tijd. Als hij niet in zijn opdracht slaagt, moeten er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. In dat geval moeten inwoners van Israël voor de vijfde keer in ruim twee jaar naar de stembus.

De tegenstellingen tussen de politieke partijen in Israël blijken moeilijk te overbruggen. Bovendien heerst er wantrouwen tegen Benjamin Netanyahu: de langszittende premier van het land staat terecht in een corruptieproces. Voorlopig blijft Netanyahu wel aan het hoofd staan van een interim-regering.

President Reuven Rivlin zal nu aan een ander parlementslid vragen om een nieuwe meerderheid te vormen. Verwacht wordt dat oppositielieder Yair Lapid, van de centrumpartij Yesh Atid (Toekomstpartij), woensdag die opdracht zal krijgen. Hij krijgt daarvoor dan 28 dagen de tijd. Als hij niet in zijn opdracht slaagt, moeten er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. In dat geval moeten inwoners van Israël voor de vijfde keer in ruim twee jaar naar de stembus. De tegenstellingen tussen de politieke partijen in Israël blijken moeilijk te overbruggen. Bovendien heerst er wantrouwen tegen Benjamin Netanyahu: de langszittende premier van het land staat terecht in een corruptieproces. Voorlopig blijft Netanyahu wel aan het hoofd staan van een interim-regering.